Na Epic Games Store vyjde exkluzivně hned několik očekávaných her

Na Epic Games Store vyjde exkluzivně hned několik očekávaných her
23:27, 20.03.2019

Na veletrhu GDC odhalila své plány také společnost Epic, která se svým obchodem Epic Games Store v poslední době výrazně rozvířila vody digitální distribuce na PC. Největší vlnu reakcí způsobila zejména roční exkluzivita pro Metro Exodus, jež byla oznámena pouhý měsíc před samotným vydáním hry. Cestu Metra navíc následovala řada menších herních firem a s nimi i Ubisoft. Ten se ke Steamu otočil zády v případě The Division 2.

Čerstvé informace odhalují, že Epic s nakupováním exkluzivit rozhodně nekončí. V seznamu nově oznámených exkluzivit navíc nenajdeme pouze menší tituly, ale i AAA hry od renomovaných vývojářů. Exkluzivně na Epic Games Store vyjde očekávané RPG The Outer Worlds od Obsidianu, akce Control od finských Remedy, příběhová detektivka The Sinking City od Frogwares nebo do pravěku zasazené Ancestors: The Humankind Odyssey od Patrice Désiletse, který stál u zrodu značky Assassin's Creed.

V případě The Outer Worlds o čistou exkluzivitu nepůjde, protože vyjde zároveň i na Windows Store, což společně s Epic Games Storem vytvoří nezvyklou dvojici. Všechny ostatní tituly budou každopádně po dobu jednoho roku dostupné pouze na Epic Games Storu. Na další platformy jako je Steam nebo GOG se tedy podívají až celý rok od jejich vydání. Stejná situace se týká také trojice her od studia Quantic Dream (Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human), které zažijí skrze Epic Store svou PC premiéru. O tom vás už ostatně informoval Filip.

Epic ale lovil i u řady menších studií, což má za následek roční exkluzivitu pro tituly The Cycle od studia Yager (autoři Spec Ops: The Line), Journey to the Savage, Phoenix Point, Dauntless, Industries of Titan, Afterparty, Kine, Solar Ash Kingdom, Spellbreak a Dangerous Driving. Aby toho nebylo málo, tak Epic oznámil plány na rozšíření partnerství s Ubisoftem, takže se jeví jako pravděpodobné, že se cestou The Division 2 vydají i další hry od francouzského vydavatele. V tomto případě si ale budou moci hráči po vzoru The Division 2 vybrat mezi Epic Games Storem a Uplay.


DALŠÍ

CGwillWin