Detroit: Become Human, Heavy Rain, a Beyond: Two Souls sa dostanú na PC

Detroit: Become Human, Heavy Rain, a Beyond: Two Souls sa dostanú na PC
19:56, 20.03.2019

Aj ja už musím pomaly ale iste uznať, že udalosti posledných dní skutočne naznačujú blížiacu sa evolúciu v hernej sfére. Nech už sa budeme rozprávať o forme distribúcie hier ako takých, alebo čoraz väčšieho opúšťania, kedysi komfortnej zóny s exkluzivitami. Isté projekty si jednoducho nemôžu dovoliť pojať milióny dolárov a vo výsledku len predpokladať aspoň čiastočnú návratnosť, a tak ide všetko do vôd koexistencie a fúzií.

Takúto fúziu pred pár mesiacmi absolvovala aj Francúzka spoločnosť Quantic Dream, ktorá sa odtrhla z pod krídiel koncernu SONY PlayStation a prešla na stranu čínskeho gigantu NetEase. Toho času sme ešte presne nevedeli, aký dopad to vlastne bude mať na ich doterajšiu hernú produkciu a mohli sme sa len domnievať, či príde na nejaký ten port aj pre iné herné systémy. Dnes už je jasné, že skutočne Quantic stráca akýkoľvek kredit exkluzivít a prináša svoju doterajšiu tvorbu kompletne na PC.

Detroit: Become Human, Heavy Rain, a Beyond: Two Souls sa v ročnej exkluzivite ukážu na Epic Store a následne aj cez Steam. Samotný Quantic to neberie ako nejakú zradu, ostatne evidentne majú väčšinové práva ak si niečo podobné môžu dovoliť voči Sony Interactive Entertainment, každopádne určite sa aj medzi vami nájde niekto kto tak akosi dúfal, že hore vymenované hry z konzol PS3 a PS4, sa nikde inde už neobjavia. Hold doba si žiada veľké zmeny a takto si spomenuté hity vo sfére filmových hier nájdu o to väčšie publikum, čo je vo výsledku len a len dobre.


DALŠÍ

CGwillWin