hw
recenze
WD Green SSD 240GB

WD Green SSD 240GB - recenze
WD Green SSD 240GB - recenze
12:00, 04.04.2019

Ještě koncem roku 2017 byste za SSD disk s kapacitou 240GB museli zaplatit více než dva tisíce korun. Právě vyšší cena SSD verzí oproti klasickým pevným diskům byla v minulosti tím hlavním důvodem, proč část hráčů při stavbě nového PC i nadále spoléhala na ověřené plotnové řešení. Dnes je ale situace výrazně jiná. Zatímco ceny HDD zůstaly až na pár výkyvů téměř stejné, tak SSD disky výrazně zlevnili.

Klik pro zvětšení (WD Green SSD 240GB - recenze)

Abych uvedl příklad, tak námi testovaný SSD disk WD Green SSD 240GB stál na podzim roku 2017 zhruba 2 300 korun. Nyní si ho můžete zakoupit za méně než 900 korun. SSD řešení se tudíž rázem stává nejen ideální volbou, kam nainstalovat operační systém a primární aplikace, ale také možností, kam uložit své oblíbené hry. Vzhledem k rostoucí velikosti jednotlivých titulů je výhodné zaměřit se právě na disky o velikosti 240 až 500GB, které nabízí dostatečnou velikost za příznivou cenu.

Pokud hledáte SSD disk, na který primárně nainstalujete systém a jako bonus několik her, tak se jako ideální řešení jeví právě velikost okolo 250GB. V této kategorii se bez větších problémů dostane s cenou pod tisícovku. Výběr je navíc opravdu široký.

Klik pro zvětšení (WD Green SSD 240GB - recenze)

WD Green SSD 240GB spadá mezi levnější a úspornější disky s rozhraním SATA, které lze díky formátu 2.5 palce osadit do běžného stolního PC i notebooku. Řečí čísel tedy dostanete minimalistickou hmotnost 32 gramů a rozměry 69,85 x 7 x 100,5 mm. Výkonnostní parametry odpovídají tomu, že se jedná o základní SSD s nízkou cenou, takže třeba na svého dražšího sourozence v podobě WD Blue 3D NAND SSD 250GB lehce ztrácí.

Rychlost oproti plotnovému HDD je ale stále propastná. Snaze o co nejlepší poměr cena/výkon napovídá i základní balení, které obsahuje pouze disk v několikavrstvém obalu a minimalistický návod. Verze Blue je ale na druhou stranu o nějaké čtyři stovky dražší, což je s přihlédnutím k základní ceně výrazný rozdíl. Pokud tedy hledáte levný SSD disk od ověřeného a známého výrobce, tak s WD Green SSD 240GB nešlápnete vedle. Za málo totiž dostane slušné množství muziky.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Western Digital

Klik pro zvětšení (WD Green SSD 240GB - recenze)


CGwillWin