Aké novinky prinesie Mortal Kombat 11 a dokáže prepojiť všetky platformy?

Aké novinky prinesie Mortal Kombat 11 a dokáže prepojiť všetky platformy?
12:12, 22.01.2019

NetherRealm Studios malo minulý týždeň skutočne nabitý program, keďže si pre fanúšikov série Mortal Kombat nachystalo svoj vlastný a krvavo pompézny event. Naša spravodajstvo vám síce z celej akcie neprinieslo ani jednu správu (už sme dali kompetentných za to rozsekať hrdzavou kosačkou), avšak krátky súhrn s celou pointou tejto novinky, sa vám pokúsim zhrnúť práve teraz.

Ed Boon a jeho kohorta, sa na dátum 23. 3. 2019 nesmierne tešia, keďže práve jedenásty diel ich série MK má byť zo všetkých vôbec najbrutálnejší. U tejto série, ktorá si svoju povesť pôvodne vybudovala práve ako krvavý oponent značky Street Fighter, to už naozaj niečo znamená a čiastočný dôkaz nájdete aj vo videu nižšie. Pre nás je však dôležitejšie vedieť, že koncept ako taký dozná pár zaujímavých noviniek.

V posledných dieloch (vrátane rôznych kooperácií s inými svetmi), bola hojne využívaná takzvaná X-Ray technika zobrazenia. Tá u jedenástky evidentne stále ostáva, avšak aby to bolo nejako osviežené, autori prichádzajú s akousi polovične silnou technikou voči klasickým Fatalitám, ktorá ponesie označenie Fatal Blows. Oveľa zaujímavejšie však znie rozdvojenie klasického statusu ku špeciálnym schopnostiam, ktorý sa tentokrát rozdelil na útoky a obranu, s čím nepriamo súvisí aj ďalšia novinka v podobe perfektného bloku. Ak sa vám podarí vystihnúť útok protivníka, nie len že nebudete zranený, ale navyše dáte odvetu s veľkou silou.

Čo sa týka postáv, tak do zoznamu sa vracajú známe mená ako Scorpion, Raiden, Sub-Zero, Kung Lao, Liu Kang a dokonca aj Sonya Blade. Úplne novým charakterom bude meno Geras, ktorého najväčšou devízou je ovládanie času. Všetko sa teda viacmenej nesie na úspechu zmien, ktoré prinieslo už druhé Injustice a tak nám neostáva nič iné, než počkať na výsledok. Ten by však mohol neskôr, po vydaní zásadne ovplyvniť aj diskutovaný prínos v podobe cross-platformingu pre multiplayer. Autori sa totižto netaja plánom, priniesť prepojenie herných platforiem do MK 11 akonáhle to bude technicky možné a odskúšané. Budeme im držať palce.


DALŠÍ

CGwillWin