Autori neúspešného hororu Agony predstavili svoju ďalšiu hru

Autori neúspešného hororu Agony predstavili svoju ďalšiu hru
13:10, 06.11.2018

Mladé poľské zoskupenie Madmind Studio, si od polovice aktuálneho roku líže svoje rany po neúspešnom uvedení temnej FPS z pekla, ktorú budete poznať ako projekt Agony. Ten svojho času dokázal vybrať veľkú sumu cez Kickstarter a navnadil tak fanúšikov poriadne desivej atmosféry priamo z pekelných útrob fantázie. Vo výsledku však tento survival horor kompletne prepadol a aktuálne ho môže zachrániť už len pripravovaný port na Nintendo Switch (nádej umiera posledná).

Zdá sa však, že vývojári svoju kariéru nechcú zahodiť na základe prvého neúspechu a všetky sily vrhnú do ďalšej hry. Opäť pôjde o horor a to s názvom Paranoid, ktorý sa prostredím dá štylizovať do akejsi modernej avantgardy. Vývojári siahnu zase po survival prvkoch (evidentne im nevadí, že veľká strana kritiky u Agony sa točila práve u ich nekvalitnej formy spracovania survival konceptu) a pridajú na obsahu nahoty či drog. Hlavným hrdinom je tridsiatnik Patrick Calman, ktorého rodičia boli brutálne zavraždený a jeho sestra je nezvestná. Patrik sa uzavrie do seba a to dokonca aj prakticky, keďže sa rozhodne zamknúť doma v byte a nevychádzať. Dalo by sa povedať, že mu z toho totálne švihne. Následne sa dej presunie o celých 13 rokov a Patrikovi zrazu zavolá jeho dávno stratená sestra, čím z neho urobí ešte väčšieho blázna. Aby hráč pochopil pointu tohto psychologicky poskladaného príbehu, je nutné opustiť pohodlie domova a vyraziť von.

Autori sľubujú príbeh plný paranoji, šialených vízií, brutality a akýsi kompromis medzi fantáziou ľudskej mysle v tej naj šialenejšej forme a racionálnym uvažovaním. Na výsledok si musíme ešte počkať, keďže hra Paranoid nemá dátum vydania a rovnako bolo zatiaľ potvrdené len vydanie na PC. Nižšie tu máme dvojicu teaser videí a jedno koncepčné gameplay video.


DALŠÍ

CGwillWin