osobnost
Sapkowski sa zobudil z delíria a chce 13 miliónov eur za už raz predaného Zaklínača

Sapkowski sa zobudil z delíria a chce 13 miliónov eur za už raz predaného Zaklínača
15:18, 02.10.2018

Kto podrobne pozná fakty okolo predaju licencie na možnosť vytvorenia herných adaptácií značky Wiedzmin, určite sa tejto správe len zasmeje a pôjde ďalej. Každopádne autor predlohy, Andrzej Sapkowski sa aktuálne skutočne asi prebral z nejakej pivovej akcie a uvedomil si, že predať licenciu na značku Zaklínač za necelých 10 000 dolárov bolo pred rokmi skutočne hlúpym rozhodnutím.

Aktuálne však argumentuje faktom, že predával len práva na prvú hru, ktorej vôbec neveril a na nič ďalšie sa daná (na dva razy vyplatená suma) nevzťahovala. Preto chce od firmy CD Projekt RED ďalších 13 miliónov euro ako adekvátne ocenenie jeho autorstva.

Osobne si pána Sapkowského nesmierne vážim, keďže všetky jeho romány som kúpil minimálne v troch dotlačiach, a jeho tvorbu považujem za úžasnú, avšak tento krok len potvrdzuje jeho totálnu neschopnosť zmieriť sa faktami a zároveň aj so svojím hlúpym rozhodnutím, ktoré pred rokmi učinil. Vyjadrenie spoločnosť CD Projekt RED je ostatne toho dôkazom, keďže podľa nich už boli všetky zmluvné záväzky z ich strany uhradené a Andrzej ani jeho právnici s daným faktom už nič nezmôžu.


DALŠÍ

CGwillWin