Herný Zaklínač bude pokračovať, avšak nie vo forme názvu The Witcher 4

Herný Zaklínač bude pokračovať, avšak nie vo forme názvu The Witcher 4
15:02, 12.07.2018

Ešte minulý rok, sa vedenie spoločnosti CD Projekt RED, muselo skrývať pod paľbou dotieravých otázok okolo štvrtej radovej časti toho, čo malo byť pôvodne len trilógiou. Séria The Witcher, teda RPG postavená na svete poľského fantasy autora Andrzeja Sapkowského, si však behom produkcie spomínaných troch časti našla cestu do sŕdc hráčov po celom svete, a tak bolo jasné, že trojkou to zo strany firmy CD Projekt neskončí. Priznali to sami s dodatkom, že IP určite bude nutné rozvíjať ďalej a máme sa tešiť čo nám budúcnosť v tejto súvislosti prinesie.

Dnes síce ešte nie sme ani roky od oznámenia niečoho ako"The Witcher 4", avšak minimálne vieme, že takto sa nová hra z prostredia zaklínačov určite volať nebude. Pokračuje sám CEO Adam Kiciński v citácii pre poľský plátok Bankier.

"Prvé tri Witcher hry boli podľa našej vlastnej definície trilógiou, takže jednoducho nemôžeme vymenovať ďalšiu hru a pomenovať ju prvoplánovo The Witcher 4. To samozrejme neznamená, že opúšťame svet Wiedzmina, na ktorom sme ostatne pracovali viac ako dvanásť rokov a ktorý hráči po celom svete stále milujú, a logicky aj žiadajú. The Witcher je jednou z dvoch najväčších akvizícií, na ktorých budeme budovať budúce aktivity spoločnosti. Dnes vám, bohužiaľ, už viac však nemôžem odhaliť. "

Je jasné, že v súčasnosti celý team pracuje na očakávanej a stále vzdialenej sci-fi projekcii Cyberpunk 2077 a než vôbec bude táto hra uvedená na trh, nebudeme o novom záreze do sveta zaklínačov počuť asi nič zásadné. Rovnako je však z danej citácie jasné, že akonáhle sa uzavrie kapitola menom Cyberpunk, nastúpi zase to naše milované.


DALŠÍ

CGwillWin