Séria Commandos má nového majiteľa, dočkáme sa pokračovaní aj HD návratov

Séria Commandos má nového majiteľa, dočkáme sa pokračovaní aj HD návratov
14:41, 12.07.2018

Jedna z najrešpektovanejších taktických herných IP celej histórie rozhodne nesie hrdo názov Commandos a myslím, že ak sa sami titulujete ako znalci hier všeobecne, nemalo by vám robiť problém si túto sériu okamžite vybaviť. O to viac trestuhodné boli posledné roky, kedy spoločnosť Pyro Studios (pôvodný vlastník práv) nechala túto značku ležať skladom, a jej povesť držali nad vodou len hladné pohľady skalných pamätníkov.

Dnes sa však konečne všetko mení. Pyro Studios totižto predala práva na samotnú IP (mimo iných svojich značiek) do rúk známeho koncernu Kalypso Media, čo pre nás znamená to najpodstatnejšie. Budúcnosť prinesie nie len pokračovania v modernom kabáte, ale aj HD návraty starších častí (bolo ich ostatne dosť: Commandos: Behind Enemy Lines, Commandos 2: Men of Courage, Commandos 3: Destination Berlin a Commandos: Strike Force).

"Sme veľmi hrdí a veľmi poctení, že môžeme pridať také veľké a úspešné značky ako Commandos, Praetorians a Imperial Glory do portfólia spoločnosti Kalypso Media. "Máme veľký rešpekt k tomu, čo tímu Pyro Studios dokázali a vytvorili po celú históriu štúdia. Preto považujeme za našu zodpovednosť chcieť oživiť a ďalej rozvíjať tieto históriou milované hry pre fanúšikov po celom svete. Samozrejme, bude to zahŕňať vývoj úplne nových dielov pre všetky platformy, ale aj rozsiahlu adaptáciu existujúcich titulov pre súčasné technológie a platformy. Sme neuveriteľne nadšení z tejto príležitostí a v blízkej budúcnosti začneme hovoriť s potenciálnymi štúdiami, ktoré by sa danej práce ujali."
, povedal Simon Hellwig, zakladateľ a globálny výkonný riaditeľ spoločnosti Kalypso Media Group.
"Hľadali sme vhodného partnera pre dlhodobé pokračovanie existencie našich produktov a značiek. Kalypso má veľa skúseností a čo je dôležité tak aj skúseností s reštartom známych titulov a sme veľmi potešení, že náš IP výklad je v takých dobrých rukách. "
, dodal Ignacio Pérez, zakladateľ spoločnosti Pyro Studios.

Zdá sa teda, že sa značke Commandos začína opäť dariť a dúfajme, že jej pokračovania budú naplnené minimálne z polovice takou kvalitou, akou oplývali časti minulé.


DALŠÍ

CGwillWin