Pokračování Lords of the Fallen vzniká pod novými vývojáři

Pokračování Lords of the Fallen vzniká pod novými vývojáři
23:32, 04.06.2018

Už je to nějaký pátek, kdy jsme naposled psali o pokračováním povedené soulsovky Lords of the Fallen. První díl vyšel už na podzim roku 2014 a kromě veskrze pozitivních recenzí se pochlubil i solidními prodeji, které přesáhly hranici dvou milionů kusů. S druhým dílem to tedy po vydání jedničky vypadalo více než nadějně.

Bohužel se autoři hry z německého studia Deck13 nedokázali dohodnout s vydavatelstvím CI Games, které jako vlastník práv mělo pochopitelně v dalším směřování série hlavní slovo. Zatímco Deck13 spojilo síly s rostoucím distributorem Focus Home Interactive a pokračovalo na úspěšné vlně se sci-fi titulem The Surge, tak CI Games museli skousnout bolestivý neúspěch až příliš ambiciózního Sniper Ghost Warrior 3. Po tomto problémovém projektu polský vydavatel oznámil, že se v budoucnu zaměří výhradně na menší projekty, což se dalo považovat jako stopka právě pro Lords of the Fallen 2.

Více než rok od této události si ale zdá se situace změnila. CI Games totiž oznámilo spolupráci se studiem Defiant, jež se postará o vývoj nového Lords of the Fallen. Podle slov Marka Tymiňskiho vydavatel dlouho hledal vhodný tým, který by vyhověl jejich podmínkám a představám. Nakonec došlo k dohodě právě s newyorskými vývojáři z Defiant. Ti se sice zformovali teprve loni, ale jsou tvořeni několika ostřílenými autory. Z týmu můžeme vypíchnout třeba Rolanda Lesterlina, jenž se jako kreativní ředitel podílel na vývoji třetího Just Cause.

Pokud si už děláte na druhé Lords of the Fallen zálusk, tak musím vaše nadšení zchladit. Vývoj je totiž teprve na svém začátku, což je patrné jednak z prohlášení vydavatele, ale také z velkého množství poptávaných pracovních pozic v Defiant. Hotové hry se tak dočkáme až za několik let.



DALŠÍ

CGwillWin