Lovecraftom inšpirovaný horor The Sinking City sa pripomína

Lovecraftom inšpirovaný horor The Sinking City sa pripomína
19:17, 24.05.2018

Prvá zmienka o internetom projekte štúdia Frogwares (poznáte ich ako autorov detektívnej série Sherlock) s názvom The Sinking City siaha ešte do roku 2016, kedy sme mohli počuť o tomto ambicióznom horore, voľne inšpirovanom slávnym majstrom písanej temnoty Lovecraftom, vôbec prvýkrát. Dlho bolo o samotnom vývoji viacmenej ticho, čo sa našťastie práve pred blížiacou E3 2018 v Los Angeles mení. Autori už stihli vydať akýsi video denník s otázkami a odpoveďami, z ktorého sme sa dozvedeli všetko možné, len nie dátum vydania (ten fakticky stále neexistuje).

O čom to teda vlastne celé bude? Príbeh nás zavedie do fiktívneho mesta Oakmont, ktoré je postavené na koncepte otvorenej mapy. Ako hlavný hrdina musíte odvádzať poctivú detektívnu prácu a triediť nepotrebné informácie od tých užitočných tak, aby ste sa postupne dopátrali k tvorcom rôznych kriminálnych činností, a v neposlednej rade skúsili pochopiť celé tajomno skrývajúc sa za hlavnou dejovou linkou.

Nerozprávame sa tu len o nejakej adventúrke s chodením hore dole a zbieraním predmetov, The Sinking City totižto bude aj akčnou hrou, čo nám umožní použiť zástup vierohodných zbraní a arzenálu celkovo. Aj keď ešte nemáme dátum tak minimálne nám je známe, že vývoj sa skončí u verzií na PC, PS4 a XOne. Aby ste si vedeli predstaviť o čom tu je reč, tak skúste najnovší teaser, ktorý je len malou ochutnávkou pred trailer videom šitým pri príležitosti spomínanej E3. A nižšie nájdete rovnako aj starší gameplay.


DALŠÍ

CGwillWin