recenze
Animal Crossing: Pocket Camp

Animal Crossing: Pocket Camp - recenze
Animal Crossing: Pocket Camp - recenze
18:29, 21.11.2017

Môže sa zdať, že táto notoricky známa séria pod patronátom spoločnosti Nintendo je už dávno pohltená stereotypom z opakovania toho istého dookola, ale vedzte, že Animal Crossing je tu s nami len necelých šestnásť rokov a za tento čas stihol dostať v úvodzovkách len sedem častí. Nie je to tak vo výsledku žiadna presladená kaša a jej najnovší ôsmy chod, v podobe mobilnej free arkády, to určite nijako nezmení.

Začalo sa to nevinným pozvaním do prázdneho kempu o polnoci.

Klik pro zvětšení (Animal Crossing: Pocket Camp - recenze)

Animal Crossing: Pocket Camp je ďalšou zo série plne prenosných a transparentných záležitostí, ktoré si veľké Nintendo chcene pustilo mimo svojho chotára tajomstiev. Neplatí už teda, že AS je striktná exkluzivita a určite nemôžeme tvrdiť, že by práve jej verzia Pocket Camp nejako znižovala latku kvality, ba naopak. Pôvodne som mal ešte pred testovaním tejto arkády menšie obavy a znova vo mne rástol ten nádor s nápisom "nedôvera", avšak ten sa stihol rozptýliť už po prvej hodinke zoznamovania sa s konceptom.

Animal Crossing bol vždy o sociálnom spájaní postáv a nič sa nemení ani v tomto spracovaní.

Klik pro zvětšení (Animal Crossing: Pocket Camp - recenze)

Scenéria sa tentokrát presúva do sféry karavanov a kempovania. Akonáhle si dokážete vybrať ten správny účes pre svojho avatara, a teda hlavného hrdinu, ste vrhnutý do podpisu pôžičky na zakúpenie takzvaného domu na kolesách. Banka vám dá ochotne nízky úrok tak, aby ste sa nemuseli zdržovať a odovzdá vám kľúče od vášho nového miláčika. Splatiť ho môžete kedykoľvek vás napadne. Samozrejme, len ak máte na konte dosť peňazí, a chceli by ste do garáže niečo lepšie, či presnejšie povedané, niečo väčšie. To už ale trocha predbieham udalostiam.

Nádherná grafická stránka bez technických prešľapov.

Klik pro zvětšení (Animal Crossing: Pocket Camp - recenze)

O čom to teda celé je? Váš karavan je schopný vás prepraviť na niekoľko častí súčasnej mapy (určite sa časom bude rozrastať, tak ako konto autorov) a tak budete často vyrážať na lov surovín priamo zo svojej základne v podobe hlavného kempu. Ten je akýmsi bodom, kam sa vždy vracajú všetci vaši dobrí priatelia a kde môžete reálne stavať svoje vlastné budovy (nepredstavujte si hneď maltu a tehly, ale skôr plátno a tyče). Než však vôbec nejakých kamarátov získate, je nutné ich hľadať práve v blízkom okolí a robiť pre nich láskavosti štýlom niečo za niečo.

Zbieranie šťavnatého ovocia, lovenie vzácnych rýb, chytanie hmyzu do sieťky a doručovateľská služba. To je hlavná náplň vašej práce v tejto hre.

Klik pro zvětšení (Animal Crossing: Pocket Camp - recenze)

Systém Pocket Camp je postavený na nekonečnom obsahu a časovej štruktúry automatického obnovenia. Všetko je zadarmo, ale kto nevydrží pomalé tempo získavania vyššieho levelu, či väčšieho počtu priateľov z radov zvieratiek (umelá inteligencia) a ľudí (reálne osoby z celého sveta), je mu plne k dispozícii schéma mikrotransakcií. Tie sú klasicky prepojené na hlavné platidlo v hre, k akému sa môžete dostať aj bez nejakého platenia, a to formou plnenia denných či týždenných výziev.

Neskutočne mi tento projekt sadol do ruky a doslova mi krájal drahocenný čas z prstov.

Klik pro zvětšení (Animal Crossing: Pocket Camp - recenze)

Vývojári ponúkajú už v základe desiatky hodín jednoduchej zábavy v stereotypnom systéme hrania, ktoré ale akosi nemôžete prestať plniť. V mojom prípade sa všetko zvrhlo do takej miery, že som si telefón musel nechať amputovať aj s končatinou. Na otázku prečo, sa mi ale odpovedá dosť zložito. Je to jednoducho zábavne neoriginálne, ale stále plné nejakej nostalgie k celej tejto IP. Grafická stránka je úžasná (aj keď si uvedomujem oveľa menšiu rozlohu voči starším dielom) a zvuk v pozadí je proste čistý Animal Crossing. Dabing samozrejme nečakajte, postavy stále len niečo hudrú ako staré morky.

Váš karavan je možné rôzne upravovať a dokonca si v ňom spraviť poschodia.

Mechanizmus, s akým na mňa vybehla ďalšia Android/iOS hra zo sveta Nintenda, aj v tomto prípade určite zafungoval. Cítiť z toho to povestné know-how z Japonska a pach drogy v interaktívnej podobe. Fakt, že za tento počin nemusíte utratiť ani cent, by mohol byť motiváciou pre vás to minimálne vyskúšať a natiahnuť level u vašej postavy ako decko žuvačku. Kto vie, možno si práve so mnou budete meniť potrebné suroviny na výrobu drevenej lavice potiahnutej umelou kožušinou.

Pocket Camp v podstate združuje všetky hlavné myšlienky minulých častí a obsahuje aj funkcie z Animal Crossing: Happy Home Designer.

Klik pro zvětšení (Animal Crossing: Pocket Camp - recenze)

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti ConQuest entertainment a.s.

Klik pro zvětšení (Animal Crossing: Pocket Camp - recenze)

Recenzovaná verze: Android

PC hry pro vás testujeme na sestavě LYNX

Klik pro zvětšení (Animal Crossing: Pocket Camp - recenze)

SKVĚLÉ
85%
CZECHGAMER
Som závislý a nehanbím sa za to!

CGwillWin