Call of Duty se vrátí ke kořenům?

Call of Duty se vrátí ke kořenům?
00:21, 10.02.2017

Spekuluje se o tom už déle. Ono o tom hlavně spekulují fanoušci. A ti se chytají každého stébla, aby zachránilo jejich oblíbenou sérii. Jakkoliv si myslím, že zasazení do vesmíru není největší problém Call of Duty, tak tyto nářky sdílím. A zdá se, že si jich všimli i akcionáři Activision. Právě oni mohou pohnout ledy - ne my fanoušci - ale ti co na tom mají reálné finanční zájmy. A tak trochu si tomu přikládám to o čem se mluvilo na aktuálním hovoru s akcionáři Activision.

Trochu netradičně tam totiž zaznělo, že "se letošní díl zaměří na tradičnější hratelnost a vezme sérii zpět k jejím kořenům". Zní to dobře a opět jsme o krůček blíže spekulacím o díle zasazeném ve Vietnamu, o čemž se šušká všude možně. Ale proč něco takového Activision na hovoru říká? Inu, jakkoliv může být Infinite Warfare skvěle prodávaný, tak stále dle jejich měřítek nedosahuje cílům. Kdo ví jak zoufale by vypadala čísla nebýt Modern Warfare Remastered, ale to se nikdy nedozvíme.

Snad k tomu napomáhá i nejhorší situace v rámci "core" komunity série. Poprvé za ty roky vidím youtubery, kteří mají svou živnost založenou čistě na CoDu, kritizovat a hlavně nehrát aktuální díl. Hrát raději Battlefield 1 nebo jiné hry. Známí lidé prostě na IW zlomili hůl a není se čemu divit (singlu bych dal 90%, ale MP je tragédie). Snad právě díky tomuhle všemu co se děje a také všeobecnému hatu na sérii, se akcionáři probrali. A právě donutili Activision něco takového říci. Kéž by tomu tak bylo. Sám jako hráč série podléhám skepsi a letos je na maximu (předloňské Black Ops způsobovali opak). Možná to jsou fabulace, možná se také chytám každého stébla. Ale doufám, že nám letos Sledgehammer Games dají vyladěný díl.


DALŠÍ

CGwillWin