Samurai Jack se vrací a konečně i s trailerem

Samurai Jack se vrací a konečně i s trailerem
09:43, 07.02.2017

Dobře, tahle novinka není úplně o hrách, protože protože existuje jenom pár gamesek se slovy Samurai Jack v názvu, například příjemná, ale nepříliš invenční online věcička, kterou si můžete zahrát v prohlížeči nebo takřka neznáme zpracování původního materiálu na PS2 a Gamecube- Samurai Jack: The Shadow of Aku. Ale věřím, že v našem publiku plném zkrachovalých existencí a geeků se určitě pár fanoušků seriálu skrývá , protože zatímco ve hrách toho Jack moc nepředvedl, v televizi (a na našich monitorech) je to úplně jiná písnička.

Samurai Jack je jedním z nejvíce nedoceněných počinů všech dob, nebo alespoň já to tak vidím a zatímco výplach ze žumpy, kterému v naší televizi říkáme Ordinace v růžové zahradě, dokáže přežít již více než 11 let, Jack se po pěti letech odmlčel. Co je na vině je však otázkou, seriál se začal vysílat roku 2001 na Cartoon Network a dá se říci, že svým pojetím vypadával z koncepce celé domovské stanice. Dívat se na seriály na Internetu ještě zdaleka nebylo běžné a tak série pro mainstramového diváka zapadla do hlubin zapomnění (ačkoliv pořád lepší, než jak skončil Firefly).

Nicméně doba je jiná a návraty na internetové streamovací služby jsou prostě in a nás těší, že se vrací i Samurai Jack. Už od první zmínky jsem se těšil a zároveň trochu bál, protože ač se vrací kompletní původní tvůrčí tým, je celý seriál zpracován digitálně. Právě ulítlá a neuvěřitelně vystajlovaná výtvarná stránka spolu s westeronovou atmosférou prapodivného multivesmíru a spoustou nadsázky a nadhledu, jsou základními stavebními kameny celé show. Ale první plnotučný trailer ukázal, že strach byl nesmyslný a i pátá řada si zachovala ducha původní čtyř sezón. Temnější barevné spektrum, šílené postavy a hektické bitky budou stále přítomny, takže se nemůžeme dočkat až to 11.3. přijde. Do té doby, se můžete nastránkách Adult Swim sledovat maraton všech předchozích sérií a kochat se bláznivými i epickými souboji mezi Jackem a pánem temnoty Aku.

DALŠÍ

CGwillWin