hw
Hideo Kojima o Nintende Switch

Hideo Kojima o Nintende Switch
17:54, 05.02.2017

Hideo Kojima, autor legendárnej série Metal Gear, sa nedávno mal možnosť oboznámiť s prichádzajúcou konzolou Nintendo Switch, ktorá ho rozhodne zaujala avšak nebol by to Hideo, keby pozornosť opäť vo výsledku nestočil na svoju osobu.

Je to už pár rokov (bolo to konkrétne 2011) čo práve Kojima vášnivo rozprával o koncepte zvanom Transfarring, ktorý bol schopný prenášať uložené pozície medzi dvoma systémami pre jednu a tú istú hru (išlo vtedy o PlayStation Vita a PlayStation 3). Práve takúto cestu už vtedy nazýval akýmsi zárodkom budúcnosti, keďže tú videl v možnosti hrať akúkoľvek hru doma na veľkej TV a kedykoľvek sa s ňou presunúť na handheld a pokračovať v hraní mimo domova. Vtedy asi ani netušil, že Nintendo raz príde presne s podobnou myšlienkou a povýši jeho ideu na realitu.

"Verím že Switch je rozšírenie mojej myšlienky okolo Transfarring. Skutočnosť, že si môžete zahrať niečo doma a to isté potom vziať a hrať vonku, to je sen a jasné oslovenie každého hráča. Switch je v tomto pojatí evolúcia. "
Uviedol Kojima nedávno pre IGN.

DALŠÍ

CGwillWin