recenze
Project CARS GOTY Edition

Project CARS GOTY Edition - recenze
Project CARS GOTY Edition - recenze
07:00, 21.05.2016

Zhruba před rokem jsme se po mnoha odkladech dočkali konzolové verze automobilového simulátoru Project CARS. Jednalo se o poměrně různorodě přijatý titul, který rozdělil hráče na dva tábory. Jedni tvrdili, že se jedná o jednu z nejlepších hardcore simulací, která byla do té doby ve videoherním průmyslu k vidění, zatímco ti druzí se nedokázali přenést přes mnoho much a bugů, které se ve hře nacházely. Tento týden jsme se dočkali edice Game of the Year a jak se povedla, to se již dočtete v naší recenzi.

Klik pro zvětšení (Project CARS GOTY Edition - recenze)

Během ročního cyklu svého života byla hra Project CARS postupně rozšiřována řadou placených i bezplatných DLC a opravována mnoha záplatami. Verze, která nám je nyní servírována obsahuje všechny tyto dodatky, takže nebudete muset stahovat nikdy již nic dodatečně. Sami autoři ze Slightly Mad Studios prohlašují, že celkem bylo aplikováno více než 500 úprav a vylepšení, díky kterým nás čeká vskutku ultimátní zážitek. Je rozhodně pozitivní vidět, že tým nezahálel a snažil se v průběhu roku své dítko řádně vypiplat k obrazu svému i komunity.

Klik pro zvětšení (Project CARS GOTY Edition - recenze)

Dodáno bylo taktéž přes 50 nových vozidel, jejichž počet se tak zastavil na úctyhodných 125 kouscích. Co se novinek u tratí týče, přidány byly Nurburgring GP a legendární Nordschleife, takže na své si zde přijde již skutečně každý virtuální jezdec. Neméně potěší i klasické provedení okruhu v Silverstone a Hockenheimu. Celkem si tak budete moci zazávodit na stovce tratí, což je rozhodně solidní počet.

Klik pro zvětšení (Project CARS GOTY Edition - recenze)

Navíc vám budou do vínku dány další dvě exkluzivní káry ze stáje Pagani, Zonda Revolucion a Huayra BC. Svoje vozy si také budete moci polepit více než šedesáti novými vzory, takže možnosti personalizace jsou tak opět o stupínek výše.

Klik pro zvětšení (Project CARS GOTY Edition - recenze)

To, čím je titul Project CARS proslavený, je grafické zpracování. Všechny vozy i okolní prostředí působí zkrátka dokonale a uvěřitelně. Ruku v ruce jdou v této oblasti i efekty počasí. Nejedná se pouze o vizuální podívanou, vše má vliv i na chování vozů a nutí vás takticky přemýšlet o tom, jak závod vlastně pojedete. Chlapíci v pit stopu se tak dokáží řádně ohánět, zaúkolujete-li je přezutím gum či jemným poladěním vaší káry v průběhu závodu. Nejenom o grafice, ale i ostatních aspektech samotné původní hry se můžete ostatně dočíst v naší recenzi zde, tudíž není nutné se o nich rozepisovat znovu.

Klik pro zvětšení (Project CARS GOTY Edition - recenze)

Otázkou tedy zůstává, pro koho je Game of the Year edice vlastně určena. Vzhledem k faktu, že veškerý dodatečný obsah se dá za ne zrovna horentní sumu zakoupit v digitální podobě, tak by se nejspíše zdálo, že ideální volbou bude tato verze vhodná pouze pro virtuální závodníky, kteří nějakou zvláštní náhodou tento titul během loňského roku minuli. Díky dodatečnému obsahu a vylepšení řady chyb na vás na druhou stranu však čeká, troufám si říci, mnohem lepší zážitek než v původní verzi, takže může být vhodnou volbou i pro majitele, kteří hru vlastnili ze startu a poté ji třeba prodali. V současné době však na dveře klepe i simulátor Assetto Corsa, který bude mířit na stejné herní publikum a zatím to podle všeho vypadá na pěkně silného konkurenta. Je tedy na každém, kterou cestu zvolí, ale za mě osobně, jestli jste s Project Cars doposud neměli tu čest, rozhodně skočte po GOTY edici a užijte si pořádné závodní orgie.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Cenega

Klik pro zvětšení (Project CARS GOTY Edition - recenze)

Recenzovaná verze: PS4
SUPER
90%
CZECHGAMER
Vylepšená a obohacená verze téměř dokonalého automobilového simulátoru. Kdo nehrál, šup do krámu pro kompletku!

CGwillWin