recenze
Nom Nom Galaxy

Nom Nom Galaxy - recenze
Nom Nom Galaxy - recenze
09:00, 16.03.2016

Návyková hratelnost, sympatické 2D prostředí pestrobarevného světa a honba, za co možná nejvyšším výdělkem. Takto ve zkratce by se dala popsat Nom Nom Galaxy. Hra, která v záplavě nespočtu dalších indie hříček něčím vybočuje a hráčům tak dokáže nabídnout hodiny kvalitní porce zábavy. Vskutku.

Neúprosná konkurence

Převezmte roli jednoho ze zaměstnanců Soup Co., nově začínající společnosti na výrobu polívek, jejíž šéfík si usmyslel, že jeho společnost bude tou nejlepší možnou na trhu. Inu, relativně "skromný" cíl, přičemž vás jeho realizace vám dá pořádně zabrat a také vás zavede na nespočet rozličných planet.

Ty jsou ale již obývané zavedenými společnostmi, s kterými se tak musíte nejprve vypořádat a následně pak zabrat jejich místo. Byznys, je zkrátka místo, ve kterém není prostor pro slitování, a kde vyhrává jen ten nejsilnější. A tak budete cestovat z planety na planetu (Galaxie Nom Nom je vskutku obrovská a rozmanitá), zavádět zde své firmy a zároveň bojovat s konkurencí.

Klik pro zvětšení (Nom Nom Galaxy - recenze)

"Kolonizace" světů tak probíhá pokaždé vesměs stejným způsobem. A sice zřícením vaší lodi. Zmateným pobíháním po nově objeveném povrchu. Sběrem nesčetného množství rudy a surovin (ty zde mají často podobu fauny a flóry dané planety). Rozšiřováním samotného podniku a jeho obranou před konkurencí. A v neposlední řadě také vyvařováním samotné polévky, která se pro vás ve hře stává alfou a omegou. Za zmínku tak rozhodně stojí i množství druhů vašeho produktu, tedy polévky, přičemž kombinací je k mání opravdu požehnaně.

Druhou, neméně důležitou věcí je pak již zmíněné rozšiřování a obrana vašeho podniku. Z pouhé kanceláře (její zničení znamená váš konec, opravdu...) tak během chvíle vybuduje soběstačnou továrnu, plnou chodeb, generátorů a strojů na výrobu polévky.

Všechno ale něco stojí a tak se nevyhnete častému sbíráním rudy, tedy stavebního materiálu, která se však nachází všude kolem vás, a tak jí stačí pouze vytěžit. O obranu se postarají různé typy střílen a v neposlední řadě také vaše maličkost. Zkrátka, jste tak trochu hoch pro všechno.

Kapitola sama pro sebe je pak samotné audiovizuální zpracování, které k nátuře hry zkrátka sedí a není ji snad ani co vytknout. Co ale hře vytknout musíme je nutnost dokončení zdlouhavého tutoriálu, bez jehož pokoření si s kamarády jen tak nezahrajete. Hra totiž nabízí i multi-player, ve kterém si můžete hru užít v doprovodu až 3 dalších hráčů a který tak logicky navyšuje samotnou znovu hratelnost titulu.

Klik pro zvětšení (Nom Nom Galaxy - recenze)

Nemluvě o enormním počtu rozmanitých výzev (závody na čas, plavání, obrana firmy atp...), která zabaví, a alespoň na chvíli tak dají hráči upustit od opakující se herní náplně.

Finálním slovem

Nom Nom Galaxy je bezesporu dobrou hrou oplývající osobitým kouzlem, který dokáže zaujmout. Bohužel, ale i ji sužuje nešvár většiny soudobých her - a sice repetitivní náplň, díky čemu tak začne po určitém čase hráče nudit. Bohužel. Jinak se jedná o solidní záležitost, kterou by jste si měli alespoň vyzkoušet a věnovat jí trochu svého času. Kdo ví, třeba vás tenhle titul chytne a už nepustí.

DOBRÉ
70%
CZECHGAMER
Vyvážený 2D sandbox hodný pozornosti, který díky parádní hratelnosti zabaví na hodně, hodně dlouho. Po čase bohužel omrzí. A to hlavně z důvodu repetitivnosti.

CGwillWin