recenze
Steel Empire

Steel Empire - recenze
Steel Empire - recenze
10:44, 01.01.2016

Ach, ten náš steampunk. Art dokonale sa hodiaci do každej videohry ale stále nedostatočne začleňovaný do súčasnej produkcie. Našťastie sa vďaka minulosti môžeme vždy obzrieť za seba a v prípade núdze o tento umelecký smer vytiahnuť nejakú tú staršiu klasiku. Tou aktuálnou je port z roku 1992 a konzole Megadrive od SEGA games. Prenášalo sa na najpredávanejší handheld súčasnosti a vy už určite tušíte, že je reč o systéme Nintendo 3DS.

Kúsky železa lietajú vzduchom a s rachotom dopadajú na bok vášho plavidla.

Klik pro zvětšení (Steel Empire - recenze)

Konceptom tu je reč o klasickej akčnej 2D automatovke pre jedného hráča, kde sa samozrejme netreba snažiť dopátrať nejakého príbehu. Na výber dostanete z dvoch vojenských plavidiel (jedno viac pripomínajúce dvojplošník a to druhé skôr vzducholoď) , ktoré sa na nasledujúcu hodinu stanú vašou jedinou zbraňou vo vzdušnom priestore, kde prebieha boj o každý milimeter. Počas ôsmich kapitol sa freneticky prestrieľate cez tradičný gameplay, kde sa vám do cesty pripletú rôzne druhy prekážok, od tých najmenších rakiet čo sotva zbadáte až po monstrózne flotily, ktoré sa na vrchnú obrazovku 3DS len tak tak zmestia.

Klik pro zvětšení (Steel Empire - recenze)

Port pre Steel Empire si pod krídla zobrala spoločnosť Teyon, ktorá sa postarala len o jemné filtre a prispôsobenie ovládania, čo sa im viac či menej podarilo. Na spodnej, a teda dotykovej obrazovke, sa hráčom servíruje aktuálny stav energie a arzenálu u vášho plavidla s tým, že akákoľvek interakcia je logicky vypnutá. 3D efekt sa síce u týchto hier zo záhrobia nedá nijako extrémne vytiahnuť do popredia, ale aj napriek tomu sa dá hovoriť o príjemnom sprestrení v rámci atmosféry pri šialených prestrelkách. Hudba si zachováva rok, v ktorom hra vznikla, a tak sa určite nebudete na mňa hnevať, ak o nej nestratím viac než túto vetu. Steel Empire je krátkym ale intenzívnym návratom k časom minulým, ktoré vám ponúka sekcia eShopu u 3DS za takmer symbolickú cenu.

Klik pro zvětšení (Steel Empire - recenze)

Za poskytnutie hry na recenziu ďakujeme spoločnosti ConQuest entertainment a.s.

Klik pro zvětšení (Steel Empire - recenze)

Recenzovaná verzia: Nintendo 3DS
SUPER
90%
CZECHGAMER
Môže vyvolať vlnu nostalgie

CGwillWin