Pátek třináctého to zkouší na Kickstarteru

Pátek třináctého to zkouší na Kickstarteru
08:36, 14.10.2015

Jeden z opravdu klasických zástupců filmových slasher hororů, Pátek třináctého (1980, remake 2009 nepočítám), se chystá vstoupit do herních vod. Nebo spíš by chtěl vstoupit. Na Kickstarteru to zkouší projekt Friday the 13th: The Game s novou kampaní s cílem vybrat celkem skromných 700 tisíc dolarů.

Klik pro zvětšení (Pátek třináctého to zkouší na Kickstarteru)

Jednat by se mělo o asymetrickou multiplayer hru z pohledu třetí osoby. To znamená, že na jedné straně bude jeden hráč v roli Jasona Voorheese a na druhé straně 7 kempařů, kteří se pokusí přežít v polootevřeném Camp Crystal Lake. Hra není zbrusu nová, tvůrci již loni na podzim ohlásili titul Slasher Vol.1: Summer Camp, jenže pak za nimi přišel samotný režisér Pátku třináctého - Sean S. Cunningham - a viděl jejich zápal pro věc. Následně se domluvili, že použijí filmovou licenci.

Takže se rozhodli po získání licence, že je třeba hru ještě vylepšit, aby jí dělala čest, a proto jdou na Kickstarter. Nezačínají od píky, ale už mají velkou část hry hotovou. Gameplay má obsahovat kromě hry za Jasona a standardní slasher stereotypní oběti více variant vítězství. Může se vám povést utéct z kempu nebo se rozhodnete Jasona prostě sundat, i to je možné. Systém strachu, který bude přepadat oběti a tím jim zhoršovat chování, zní také velmi slibně. Navíc připravují i singleplayer, ačkoliv hra měla být původně pouze multiplayerová. To vše zní opravdu dobře, takže koho to zaujalo, skočte na stránky Kicstarteru. Pročtěte si, co autoři říkají, zhlédněte obrázky, okoukněte jejich sociální sítě a třeba přispějete. Hra by měla být pro PC, Xbox One a Playstation 4.

DALŠÍ

CGwillWin