Duke Nukem už zcela patří Gearbox Software

Duke Nukem už zcela patří Gearbox Software
11:40, 20.08.2015

Právnická bitva je u konce, značka Duke Nukem už opět patří společnosti Gearbox Software. Pravda, Duke Nukem Forever sice neoplýval úplně maximální kvalitou, na druhou stranu vydavatelství Take-Two se značkou mělo určité plány (alespoň to tak před čtyřmi lety tvrdili). Celá záležitost se však ani trochu nelíbila lidem z 3D Realms a Interceptor Entertainment a tak se rozhodli Gearbox zažalovat. Soudní spor se nakonec dočkal pozitivního konce, obě zainteresované strany se mezi sebou dohodly. "Nikdy jsme nechtěli Gearbox nebo Dukovi způsobit nějaké škody a právě proto jsme okamžitě ukončili vývoj, když po projektu sáhli oni," uvedl Mike Nielsen, šéf 3D Realms, "Abychom zajistili Dukovu budoucnost, dohodli jsme se s Gearbox, že pro něj bude nejlepší, když celou značku bude vlastnit jeden subjekt. Coby Dukovi fanoušci napjatě čekáme, co mají pro 'Krále' Gearbox přichystáno. Co se týká našich her, budeme mu konkurovat připravovanou hrou Bombshell."

"Jsem velice šťasten, že spor mezi Gearbox, 3DR a Interceptor skončil. Rád bych se vyjádřil k mé historii s Gearbox a snad pár věcí ujasním. Po spoustu let jsem byl velkým fanoušem Duka a původní Duke Nukem 3D na mě měl velký vliv, stejně jako na moji kariéru v herním průmyslu. Rád bych co nejupřímněji poděkoval Gearboxu, že mi dovolil pracovat na Duke Nukem Forever. Rozhodl jsem se v roce 2011 přerušit svoji práci na Reloaded, založit Interceptor a pracovat na Rise of the Triad. Rád bych však jednu věc vyjasnil jednou pro vždy - ukončit vývoj Duke Nukem Reloaded bylo čistě mé rozhodnutí, byť jsme mohli pokračovat dál. Respektuji Gearbox, že mě coby mladého vývojáře podporovali a jsem rád, že už je celá věc za námi."
Frederik Schreiber
"Gearbox Software dobrovolně ukončili soudní spor s Interceptor Entertainment a 3D Realms a přeje si, aby podmínky dohody zůstaly utajeny s jedinou výjimkou - potvrzení, že Gearbox Software je plným a právoplatným majitelem značky Duke Nukem. Gearbox Software si váží komplimentů od zástupců Interneptor a 3D Realms. Prezident Randy Pitchford k tomu řekl toto: Velice si vážím vyjádření pana Nielsena a Schreibera a oběma společnostem přeji do budoucna hodně štěstí. Navíc, coby bývalý člen 3D Realms, který byl přítomen prvnímu návrhu Bombshell, se nemohu dočkat, co si pro nás autoři připravují."
oficiální vyjádření Gearbox Software

DALŠÍ

CGwillWin