speciál
Na co se těšíme - srpen

Na co se těšíme - srpen
Na co se těšíme - srpen
20:00, 29.07.2015

Vzhledem k faktu, že v červenci školákům započalo léto a k velmi malé „herní úrodě“ nastal tedy čas na to dohrát si některé rozehrané hry, dodělat si své resty atd. Nicméně i přes těch málo her co vyšlo, musím přiznat, že některé tituly co vyšly se opravdu povedly. Pokud jste se dostali třeba k remasteru God of War 3 nebo si zkoušeli zajet některý okruh v F1 2015, tak mi pravděpodobně dáte za pravdu, že se červenec podařil.

Na první pohled by se mohlo zdát, že v srpnu vrcholí dovolené a není to zrovna ideální měsíc pro vycházení her, tak opak je pravdou. Níže vám přinášíme opět pětici her, na které se v srpnu můžete těšit. Samozřejmě nechybí ani můj osobní typ na to, jak hra dopadne v hodnocení našich recenzích. Dále bych také rád připomněl, že během srpna se můžeme těšít na další velký veletr, tentokrát z blízkého Kolína nad Rýnem - Gamescon.

Klik pro zvětšení (Na co se těšíme - srpen)

Until Dawn
Vychází: července na PS4

Asi každý z nás viděl Vřískot nebo nějaký ten horor ve stylu, kdy si parta teenagerů vyjede na chatu uprostřed lesa, aby posléze zjistili, že tam nejsou sami a nějaký nevrlý vrah se snaží postupně zavraždit jednoho mladistvého po druhém, až se nakonec přecijen jednomu povede přežít a ideálně s nějakou tou pěknou slečnou. Until Dawn si přesně z těchto hororů bere příklad a snaží se vyprávět svůj příběh s osmi hrdiny, kteří zažijí boj o svůj život na chatě v horách během jedné noci.

Z dosud známých informací hra nabídne možnost zachránit život postupně každému z osmi hrdinů. Děj je výrazně ovlivňován sofistikovaně navrženým systémem motýlího efektu, kde každé vaše rozhodnutí závisí na tom, kdo uhyne nebo se mu povede přežít a pokusí se najít stopy, jež by vedly k identifikaci vraha.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že hra bude hodnocena poměrně vysoko, a to v rozmezí 80 – 90%. Možná tento herní styl, spíše mix stylů, kdy se nejedná ani o adventuru, ani o parádní RPG z pohledu třetí osoby nemusí sedět každému a najde řadu odpůrců, ale i přesto si myslím, že půjde o velké překvapení a hra uspěje. Tedy za předpokladu, že se vyvaruje technickým chybám. Jediné co se bude hře nejspíše vytýkat je krátká hrací doba, ale to se přesvědčíme sami v naší recenzi.


Disney Infinity 3.0. Star Wars starter pack

Vychází: 27. srpna na PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One a Wii U

Pokud už jste měli nějakou tu zkušenost z dřívější verzi Disney Infinity, tak určitě víte, že se nejedná jen tak o ledajakou hru, ale spíše o interaktivní herní platformu, kde si můžete zcela volně vytvářet a prožívat různá dobrodružství s oblíbenými postavičkami. Postupně tedy sbíráte reálné postavičky, a krom sbírky je můžete nechat ožít ve hře postavením na základnu platformy. Jde tedy o to, že si můžete koupit tuto edici, kde máte základní platformu, pár postaviček, a nějaký ten předpřipravený starter pack, tentokráté ve stylu Hvězdných válek. Postupem času budou vycházet pochopitelně další a další dobrodružství, jež má Disney pod palcem, takže je opravdu z čeho čerpat.

Jak jsem zmiňoval tuto herní interaktivní platformu rozjíždíme ve stylu Star Wars, a máte možnost zažívat spoustu dobrodružství v otevřeném světě. Pochopitelně si své dobrodružství můžete prožít sami nebo s kamarádem ve dvou nebo on-line až ve čtyřech lidech. Pokud byste rádi si raději připravili nějaké to dobrodružství sami, je k tomu připraven nástroj ToyBox, kde můžete vytvářet vlastní úrovně a minihry a následně je sdílet dál mezi své přátele.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že hra, resp. spíše tento projekt bude hodnocen průměrně, tedy v intervalu mezi 65 – 75%. Přecijen takto velký kolos sebou určitě přinese spoustu nedodělků a grafických bugů, které byly i u startu předchozí generaci Disney Infinity. Dále si myslím, že se autorům nepovede dobře zaplnit otevřený svět, tzn., mohou nastat situace, kdy se budete celkem nudit. To, že je hra primárně určená pro dětské publikum mi ani tak nevadí, ani není překážkou, ale trochu mi vadí, že autoři z toho udělali poměrně značnou „pračku na peníze“. Protože zakoupením základny a starter packu to vše začíná a postupně si budete dokupovat poměrně značně drahé další postavičky a starter packy.


Dishonored: Definitive Edition
Vychází: 28. července na PS4 a Xbox ONE

Další z mnoha letošních remasterů se na nás řítí hned na obě konzole nové generace, tedy jak na PlayStation 4, tak na Xbox One. Dishonored je takřka klasikou mezi stealth akcemi. Její kvalita byla ohodnocena více jak 100 oceněními hrou roku. Ve hře se chopíte císařského ochránce se speciálními schopnostmi, který je zrazen a křivě obviněn z vraždy císařovny. Hra nabízí nebývale flexibilní bojový systém navržený tak, aby si každý hráč našel svůj způsob, kterým dokončí misi.

Dishonored si budete moci pochopitelně užít ve FullHD rozlišení a kvalitnější grafikou. Krom grafiky na vás čeká veškerý stahovatelný obsah, tedy další příběhové kampaně a různé speciální věcičky. Vzhledem k faktu, že Dishonored 2 vyjde již jen na nové konzole, tak je super, že autoři nám dali možnost si hru buď znovu zahrát a připomenout nebo příběh pocítit od samotného začátku, tak abychom plynule mohli navázat na luxusně vypadající pokračování.

Tip, jak to dopadne

Hodnocení tohoto remasteru bude nesmírně vysoké, resp. pokud nedostane hodnocení více, jak 90% bude to pro mě velké překvapení. Remastery sází většinou na jistotu, a pokud Dishonored v něčem selže, bude to pro mne velké zklamání. Obávání se technických chyb asi není potřeba, a veškeré ostatní mechanismy a principy jsou už dobře zaběhlé a otestované, takže bych, že jeden z nejlepších remasterů se blíží.


Gears of War: Ultimate Edition
Vychází: 28. července na Xbox ONE

Asi nemusím dlouze popisovat tuto tuhou taktickou akci z pohledu třetí osoby, kde se chopíte Marcuse Fenixe s jeho útočným týmem, abyste se za pomocí všech dostupných prostředků ubránili strašlivým a po zuby ozbrojených locustům, kteří mají obrovskou přesilu. Tuhé přestřelky jsou střídány animovanými scénami jako z filmu, jež vypráví poutavý a emocemi nabitý příběh, který vás nenechá ani na chvíli vydechnout.

Tato herní série je spjata jednoznačně s konzolí Xbox, kde jsme se prvního dílu mohli dočkat již v roce 2006. Tato nabušená verze vám přináší samozřejmě luxusní grafiku v rozlišení 1080p s frekvenci 60 Hz, 19 map, šest herních režimů, co-op i multiplayer a jako bonus i pět map, kterých jsme se nikdy na konzoli nedočkali.

Tip, jak to dopadne

Hodnocení remasteru této legendy bude dle mého názoru vysoké, tedy v intervalu 85 – 95%. Nerad se opakuji, ale pokud se hra vyvaruje některých drobných technických chyb, tak si myslím, že není se čeho bát nebo obávat, kde by hra mohla škobrtnout. Takže se směle můžeme těšit na recenzi, kterou vám nepochybně zveřejníme, jakmile to bude možné.


Devil's Third
Vychází: 28. srpna na Wii U

Tento titul započal svůj vývoj již před několika lety, kdy měl vyjít na tehdejší konzole PlayStation 3 a Xbox 360. Měla jej pod palcem legendární ikona videoherního průmyslu Tomonoba Itagaki se svým studiem Vanhalla Game. Těsně před dokončením prací na této hře, herní značka THQ postupně upadla, a tak byl Devil's Third pozastaven, až na něj všichni pozapomněli. Avšak loni během tiskové konference E3 Itagaki mohl s úsměvem prohlásit, že jsou zpět s novým partnerem – Nintendem. A stalo se tak skutečností, hra je hotová a mohou si jí užít všichni majitelé konzole Wii U.

Příběhově se ocitnete na pokraji třetí světové války, kdy v roli bývalého teroristy Ivana se jdete popasovat se svými tehdejšími parťáky, kteří chtějí nastolit zcela novou revoluci civilizace totálním jejím vyhlazením. Vaší motivací je odpuštění veškerých vašich dřívějších zločinů. Jde o hack and slash akční adventuru, která mixuje pohledy z první a třetí osoby. K likvidaci nepřátel budete mít spousty nástrojů, od různých samopalů, až po různé druhy holý a mečů.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že hra bude hodnocena mírně podprůměrně, a to v intervalu 60 až 70%. Důvodem dle mého názoru může být starší grafické zpracování, které souvisí s vývojem pro starší konzole. Další důvod k obavám může být trochu matoucí kamery a s tím související ovládání, protože mixování pohledu z první a třetí osoby nemusí být vždy ku prospěchu věci. A poslední má obava tkví v tom, že hra nebude nikterak dlouhá a budeme ji schopni dohrát za jedno odpoledne. Rád bych věřil, že se pletu, ale to se dozvíme v naší recenzi.


Co říci závěrem

Jak je vidět, konec srpna bude opravdu velmi pestrý a dojde tak k pořádnému odstartování podzimní sezóny. Krom výše uvedených her se pochopitelně dočkáme i dalších věcí jako například: RARE: Replay Collection, Everybody’s Gone to Rapture, Armikrog nebo další z řad remasteru v podobě Risen 3: Titan Lords – Enhanced Edition.

V září pochopitelně pro vás budeme mít připravenou další pětici titulů, na které se můžete těšit. Nicméně výběr už bude velmi složitý, protože bude pořádně nabušen jednou peckou za druhou, a tak budeme muset v redakci pečlivě volit. Ale stále jsme ještě v srpnu, a tak by nás zajímalo, na který titul se nejvíce těšíte?


CGwillWin