hw
Project CARS mají na Wii U problém

Project CARS mají na Wii U problém
07:53, 26.05.2015

Project CARS je nyní tou nejzářivější závodní hrou, kterou si můžou fanoušci simulace a hlavně okruhových šampionátů všeho druhu zahrát. U nás jste se o ní mohli dočíst ve včerejší Jirkově recenzi. No, ale je tu jedna kaňka, která se s CARS táhne od začátku.

Tou jsou starší konzole a Wii U. Minulá generace to odpískala někdy před rokem a nebylo to zas tak překvapivé. Ovšem Wii U, které bylo jedním z lákadel v době sbírání peněz od fanoušků. V loňském roce vývojáři upozorňovali, že verze pro konzoli od Nintenda vypadá skvěle a funguje, nyní to není už tak pravda. Na fóru se vyjádřil šéf studia Ian Bell a byl překvapivě upřímný.

OK, řeknu to na rovinu. V tuto chvíli běží na Wii U hra kolem 23FPS (v 720p)

A dále dodal, že čekají a doufají v nějaké detailnější oznámení od Nintenda co se týče nového hardwaru. Protože prý pokud zůstanou na Wii U, budou muset hru velice ořezat co se týče vizuálních možností. Poznámka o novém HW mě osobně přijde dost lichá a totálně nesmyslná. Nintendo oznámilo NX, ale nemyslím si, že bude na pořadu dne ani v příštím roce. Wii U je slabá konzole co se týče hardware a toho Project CARS potřebuje hodně.

Klik pro zvětšení (Project CARS mají na Wii U problém)

Dle tvůrců by zabralo hodně práce hru dokončit, aby na Wii U běžela v 30 snímcích za vteřinu, což jak každý fanoušek závodů ví, je na hranici únosnosti závodního zážitku. Zároveň pokud čekají, že předělají CARS na novou konzoli, tak v tu dobu již budou mít pravděpodobně CARS2 ve velmi pokročilém stádiu. Navíc Nintendo odmítá, že na E3 ukáží nebo řeknou něco o novém hardware. Nedivil bych se, kdyby jsme se dříve nebo později dozvěděli o zrušení Wii U verze bez náhrady.


DALŠÍ

CGwillWin