GC 14: Nový Tomb Raider bude pouze časově exkluzivní pro Xbox One

GC 14: Nový Tomb Raider bude pouze časově exkluzivní pro Xbox One
21:30, 14.08.2014

Jak jsme vás již v úterý informovali, Microsoft si pro svou Gamescomovou konferenci připravil pár taháků, mezi které bezesporu patří i exkluzivita v podobě vydání Rise of the Tomb Raider pouze pro Xbox One. Takový je nicméně business a my chápeme, proč takový krok Microsoft učinil. Ostatní už ovšem nejsou tak vstřícní, jako jsme my.

I hned po oznámení se na internetu vyvolala vlna nevole, ať už od PC hráčů nebo vlastníků konzole Playstation 4, a všichni se začali ptát, zda se jedná o trvalou exkluzivní nabídku Xboxu One, nebo pouze o časové zvýhodnění této konzole v případě nového dílu TR. Phil Spencer z Microsoftu se o této situaci rozpovídal s anglickým Eurogamerem a prozradil, že si druhý díl restartovaného Tomb Raidera budou nakonec moct zahrát všichni. Jen nezmínil kdy.

"Co se sérií udělají z dlouhodobého hlediska není moje věc. Není to prostě na mně. Takže jediné, o čem můžu mluvit je dohoda, kterou jsme zařídili. Nevím, kde všude poté Tomb Raider vyjde," řekl Phil Spencer, šéf Microsoftu.

Doufejme, že se nový Tomb Raider dostane časem jak na PC, tak PS4. Není zcela jasné, jak to Crystal Dynamics a Square Enix vymyslí, ale je jasné, že pokud by se řídili ohlasy řvoucích a naštvaných fanoušků, Rise of the Tomb Raider dojde na všechny možné platformy. Možná i na Mac... WiiU, anebo PS Vita.

DALŠÍ

CGwillWin