speciál
CzechHater #4: našprtaný konzolový chytráci

CzechHater #4: našprtaný konzolový chytráci
CzechHater #4: našprtaný konzolový chytráci
13:15, 10.05.2014

Nový seriál pro nás anonymně sepisuje člověk, jehož identitu redakce zná. Nabídl se nám sám poté, co nevybíravým způsobem zkritizoval obsah našeho webu. Přijali jsme jeho podmínky, tedy aby mu bylo za články placeno v rajčatech a vejcích, která pak často hází na vrcholné představitele vydavatelských společností. Do článků nijak redakčně nezasahujeme – předkládáme vám tedy čirý a necenzurovaný výplod mysli tohoto (doufejme) příčetného člověka.

Klik pro zvětšení (CzechHater #4: našprtaný konzolový chytráci)

Jestli paříš na počítači, bůh ti žehnej. V takovym případě mě totiž nevytáčíš svejma přechytralejma názorama o tom, která z konzolí nový generace je lepší a která si zaslouží tak akorát sešrotovat na výrobu koňskýho. Je potřeba si říct několik věcí na rovinu. Zaprvé: Microsoft to slušně zvoral. Zadruhé: Každej druhej anonym u nás si potřebuje pohonit ego a veřejně se chudákům z jeho marketingovýho oddělení vysmát. Zatřetí: Je mi líto každýho, jedno jestli fanboye z toho nebo tamtoho tábora, kterej se rozhodne ze sebe udělat vypatlance a ve třech větách poslat Microsoft do háje a vzývat Sony jako nějakýho egyptskýho bůžka. V těch třech větách pak nejspíš udělá od pěti do patnácti pravopisnejch chyb. Aby bylo jasno, já taky nepíšu zrovna podle kodifikace, ale ve vyjmenovanejch slovech bordel od určitýho věku nemám.

Klik pro zvětšení (CzechHater #4: našprtaný konzolový chytráci)

Nehodlám hejtovat přístup Microsoftu, ale kinectovou gamesu, ve který bych všechny v Redmondu zpráskal do kuličky, bych si zahrál z chutí. Je mi jedno, že Sony je levnější a je mi jedno, jestli se u rozbalovacích videí pées čtyřky ukájíte od nevidim do nevidim. Ocenil bych ale, kdybyste si to nechali pro sebe. Neplňte internet názorama, který vyčtete z krabice vystavený ve výloze v obchoďáku.

Nikoho kromě trollů, o kterých jsem psal předminule, to nezajímá. Normální člověk, za kterýho se pokládám, se vysměje vaší češtině a zaklepe na čelo, protože se to fakt nedá. Zajímalo by mě, jestli až pošlou na trh Voďnanský kuřata a Kostelecký uzeniny novej druh na chlup stejně hnusnejch svlíkacích párků, budete taky stejně odvařený. Tipuju, že ne.

Klik pro zvětšení (CzechHater #4: našprtaný konzolový chytráci)

Protože přesně takhle to na mě zatím působí. Jako když se hádaj dva úplně pitomý lidi, co neviděj jednu zásadní věc: obě konzole mají svoje pro a proti. Ve výsledku ale hry vypadaj skoro totožně. Pokud jde o multiplatformátový hry, nejde pořádně říct, na který hra vypadá líp. Jo jasně, někdy budou trochu tmavší stíny na PS4ce, jindy zas trochu světlejší pozadí na novym Xboxu. Ale hry jsou to totožný a svým provedením ukazujou skutečnýmu next-genu holou řiť na obou platformách úplně stejně.

Co si budeme povídat, kdyby obě firmy vážně dělali konzoli „for the players“, tak si z tý grafiky naděláme do gatí. Jenže omezený děcka tohle nevidí a místo toho blejou pořád stejnou písničku o tom, jak je strejda Microsoft vypekl. Dám vám dobrou radu, kterou už jsem tu jednou zmínil: nechte si to pro sebe. Rozbijte prasátko a upalujte do obchodu pro tu vaší modlu.

Klik pro zvětšení (CzechHater #4: našprtaný konzolový chytráci)

Já si koupim Wii U. Četl jsem u vás, že je chudák Nintendo v problémech, tak mu chci pomoct. Protože by mi přišlo smutný, kdyby mělo zkrachovat, a na válce dvou opravdovejch konzolí by se pak neměl kdo přiživit. A zatímco vy budete do mrtva obhajovat, že novej Battlefield běží na PS4 na 60FPS, kdežto na XONE jenom na 59, já si budu v klidu hrát bowling.

Ve výsledku ale hry vypadaj skoro totožně.

A vám všem doporučuju to samý. Aspoň pak nebudete muset řešit, kdo je blbější. Jestli ten, kdo posílá XONE do míst, kam se často chodí v Modrý ústřici, nebo ten, kdo by nejradši vymazal centrálu Sony ze zemskýho povrchu. Názor by si měl totiž udělat každej sám a tim, že někam napíšete ten svůj, tomu vážně nepomůžete. Jelikož výkonem na tom jsou obě konzole přibližně stejně (zhruba stejně jako PS3 a X360), rozhodovat budou exkluzivity. A jo, tam to bude teda mrtě hustej souboj. PS4kovej fanboy může hloupě namítnout, že nebude, protože „Sony má vole přece Unčárted vole a Lástovas a vole seš úplně mimo“, jenže Microsoft ještě docela slušný číslo exkluzivit neoznámil. Takže nakonec stejně rozhodne, jestli se někomu víc líbí modrá nebo zelená.

No a mě to může bejt ukradený, protože si jdu zahrát Rabbids Land.

P.S.: Máš tip, koho nebo co bych měl zhejtovat příště? Tak na co čekáš! Prdni to do komentu!


CGwillWin