speciál
CzechHater #1: Ceny nových her. WTF??

CzechHater #1: Ceny nových her. WTF??
CzechHater #1: Ceny nových her. WTF??
09:52, 02.02.2014

Nový seriál pro nás anonymně sepisuje člověk, jehož identitu redakce zná. Nabídl se nám sám poté, co nevybíravým způsobem zkritizoval obsah našeho webu. Přijali jsme jeho podmínky, tedy aby mu bylo za články placeno v rajčatech a vejcích, která pak často hází na vrcholné představitele vydavatelských společností. Do článků nijak redakčně nezasahujeme – předkládáme vám tedy čirý a necenzurovaný výplod mysli tohoto (doufejme) příčetného člověka.

Nesnášim spoustu věcí. Nesnášim třeba, když si sednu v autobuse na poslední volnou sedačku, a v tom se odněkud zhmotní stařena s taškou napěchovanou jogurtama v akci a kouká na mě vyčítavě. Důchodci ve veřejný dopravě jsou vůbec problém. Ale já mám teď momentálně daleko větší problém – jak to udělat, aby mi při chatrný mzdě zbyly peníze i na nový hry? Nevím, jestli jste to zaregistrovali, ale Sony vydalo novou konzoli a nadzvedlo tim žaludek všem u nás, kdo si jí chtěli koupit. Nebo vlastně ani ne tak oni, jako spíš jeden nejmenovanej obchod, kde si nekoupim už ani přívěšek na klíče. Většina z těch, na koho nevyšlo při druhý vlně, měla tu smůlu že PS4 bundle byl nakonec úplně jinej bundle. Takže místo konzole, Killzone, dvou ovladačů a kamery, se tak lidi mohli spokojit s alternativou: konzole, Killzone, jeden ovladač a příplatek 600 stovek.

Steam se občas vyprdne na peníze a připraví slušnej balík za slušnou cenu.

Cenová politika je na blití. Hry u nás se prodávají zbytečně předražený. Jasně, ten kdo nechce vypláznout další dvě kila jako marži pro prodejce, si už nejspíš našel obchody, kde ušetří. Steam se občas vyprdne na peníze a připraví slušnej balík za slušnou cenu (když zrovna ČNB neintervenuje korunu), ale jestli jste konzolisti, tak mi asi dáte za pravdu, že naprosto nejlíp se velcí vydavatelé trollí přes bazarový prodej.

A nikdo s tím nic neudělá. Vzpomínáte, jak to zkoušel Microsoft při spuštění svojí nový konzole, kterou u nás nikdy neuvidíme? Nakonec to obrátil v dobře mířenej vtip, kterej my tady v Evropě samozřejmě nemůžeme pochopit. Ale ukázala se tam jedna věc, hodně příznivá pro všechny bazaristy. Totiž že zakázat druhotný prodeje by znamenalo totální apokalypsu – hráči by byly schopný povstat a uspořádat v Redmondu defenestraci. A pak i všude jinde, když by bylo třeba.

Klik pro zvětšení (CzechHater #1: Ceny nových her. WTF??)

Chudák Microsoft, nevyšlo mu to. Ale víte, kde to vychází už hezkejch pár let a nikdo proti tomu ani necekne? Třeba u The Sims. Holky šílej z každýho datadisku, co vyjde. A cena? Nechtěj vědět. Přišlo mi vtipný, že plná hra The Sims 3 tě vyjde skoro na stejný peníze jako novej datadisk. O dodatcích, ve kterých najdeš dva nový svetry a letiště na sex ani nemluvě. Tam snad ani víc rejžovat nejde, když si za to vydavatel řekne i čtyři stovky. A naprosto největší gól je, že ve trojce vyšly prakticky všechny datadisky, co ve dvojce. A zkuste si tipnout, jakou strategii asi zvolí vydavatelé u čtvrtého dílu.

Klik pro zvětšení (CzechHater #1: Ceny nových her. WTF??)

Samostatná kapitola dle mýho jsou pak DLC. To je totiž takovej polo-zoufalej čin vytřískat alespoň trochu peněz z her, který už jste dávno prodali. A tak tu lepší výzbroj prostě nevybojujete, ani kdybyste byli třídní šampion. Prostě, vysol deset babek a možná se dohodneme. Jako vždycky platí, že dokud se necháme, tak to všechno bude trvat dál.

P.S.: Máš tip, koho nebo co bych měl zhejtovat příště? Tak na co čekáš! Prdni to do komentu!


CGwillWin