recenze
Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die

Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die
Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die
00:00, 23.05.2007

Klik pro zvětšení (Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die)Na úvod je nutné podotknout, že aktuální díl populární adventurní série Sam & Max neobsahuje jediného hypnotizujícího medvídka. Ale než začnete jásat, musím vás upozornit, že místo toho je tady jeden robotický prezident, komandující obyvatelstvo Spojených států nesmyslnými příkazy a směšnými projevy, dále jedna oživlá socha Abrahama Lincolna, který se snaží kandidovat na prezidenta po tom, co ten robotický přijde o svoji železnou kebuli a pochopitelně dvojice parťáků Sam a Max, přičemž Max na prezidenta kandiduje také. Opět vás tedy čeká silný odvar z byliny Samomaxus Humorus a bez hypnotizujích medvídků se to také jednou obejde, anebo snad ne?

Žlutý navenek, hnědočerný uvnitř

I díl se jménem Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die vám nabízí na první pohled zajímavou zápletku o prezidentských rošádách, oživlé soše, která na otázku: „Jak byste popsal svůj daňový plán?“ odpovídá: „Dejte mi vše, co máte!“ (pochopitelně díky vaší malé pomoci) a také hromadu vtipů, mnohdy narážející na aktuální americkou politickou situaci. Jenže ne vždy se pod lákavou slupkou skrývá chutné ovoce, že? To je bohužel případ čtvrté epizody, jejíž kvality sráží hned několik nedostatků. To, že nabízí klasicky jen 3 nové lokace + malilinko pozměněné okolí Samovi kanceláře, není žádná novinka, ale to, že až moc úkolů, které spolu souvisejí se odehrává v různých lokacích a tudíž musíte stále autem přejíždět mezi Bílým domem a kanceláří, už je pěkně otravné, obzvláště nevíte-li, co máte kde a jak použít.

Klik pro zvětšení (Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die)Klik pro zvětšení (Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die)

Po másle tedy nejedeme

Bohužel musím říct, že celkově je příběh velice rozvláčný a v hloubi celkem nezáživný, což se projevilo tak, že jsem neměl ani moc chuť hru dohrát, a to i přes stále výborné hlášky Maxe, na které narazíte na každém rohu. Stejně jako na spoustu předmětů, doplněných výbornými komentáři. Co se týče logičnosti, stále to jde, ale občas vám asi bude moment trvat, než vám dojde, co se po vás vlastně chce. Bohužel budete tentokrát ochuzeni o minihry, protože jízda DeSotem je tentokrát jen o hození štěnice na záda kamenného Lincolna a na to vám bohatě stačí dvě kliknutí myší.

Klik pro zvětšení (Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die)Klik pro zvětšení (Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die)

Bohužel je to tak

Audiovizuální stránka se pochopitelně také nezměnila, to asi až v příští sérii, která už je skoro za dveřmi. Inu, ale jak zhodnotit aktuální díl? Fanoušci série možná budou zklamaní nezáživností děje, tak jako já, anebo naopak možná vůbec ne, ale začátečníkům na poli Sama & Maxe či obecně adventur nelze čtvrtou epizodu doporučit. Nejenže by to byl špatný start do série z logického hlediska, ale také z hlediska herního zážitku, který podlé mého názoru není bůhvíjak skvělý. Ale což, nebudu vás již zdržovat, protože i přes to všechno je Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die povinnou součástí série a moje řeči by vás rozhodně neměly odradit od kvalitního herního zážitku. Tak neváhejte, stahujte a zhruba 2-3 hodinky si užívejte kvalitní polický humor.

DOBRÉ
65%
CZECHGAMER
Slabší díl série, který je nicméně stále povinností pro ty, co už Sama a Maxe hrát začali.

CGwillWin