Nová česká relaxační hra Kubikon 3D vás zve do barevného světa kostek

Nová česká relaxační hra Kubikon 3D vás zve do barevného světa kostek
19:00, 23.05.2024

Dnes vychází nová relaxační hra Kubikon 3D od českého nezávislého vývojáře Petra Kubíčka, který působí pod značkou KUBI Games. Po úspěchu jeho předchozí hry, středověké adventury 1428: Shadows over Silesia, se Petr rozhodl pro menší vedlejší projekt, který hráče zavede do barevného světa kostek.

Hra představuje jednoduchý koncept - v každé úrovni je vaším úkolem posunout různě rozmístěné kostky na plošiny stejné barvy. Zdá se to jednoduché, ale má to malý háček. Jakmile se kostka jednou pohne, zastaví ji až překážka. Jedná se sice o logickou hru, ale úrovně nemají za cíl vám příliš zavařit mozkové závity. Hra je vhodná pro všechny generace a sází především na minimalistický vizuál a jednoduchý design, u kterého si na chvíli odpočinete od každodenních starostí. Jak vše vypadá v pohybu, se můžete podívat v hravém traileru

Pokud hledáte výzvu, Kubikon 3D vás nezklame. Ambice dostat se k lepším hodnocením a umístěním v žebříčku mění relaxační hru v adrenalinový závod proti času, kde se každý tah a sekunda počítá. Na začátku hra přináší 50 úrovní, ale autor sám slibuje do budoucna další obsah.

"Nové úrovně budou přicházet formou bezplatných aktualizací. Plánuji ale pro hru také postupně vydávat rozšiřující DLC, které přinesou kromě úrovní také úplně nová prostředí a mechaniky," říká Kubíček.

Pro kreativní hráče je připraven editor úrovní, který umožňuje vytvářet a sdílet s ostatními vlastní výtvory. Hra navíc přímo podporuje sdílení na Steam Workshop, což se může díky komunitě stát zdrojem dalšího zajímavého obsahu.

Hra se poprvé představila letos 5. února během Steam Next Festu a od té doby je k dispozici i bezplatná demoverze. Můžete si tak sami vyzkoušet, jestli vás bude barevný svět Kubikonu 3D bavit. Kromě Steamu je hra také dostupná na GOGu a Epic Games Store za cenu pod 10 EUR.

Kromě Kubikonu Petr také stále pracuje na chystaném příběhovém rozšíření pro 1428: Shadows over Silesia. DLC nese název Tourney at the Bear Rock (Turnaj na Medvědí Skále) a ponoříme se v něm do vzrušujícího světa rytířských turnajů. Mělo by vyjít ve třetím čtvrtletí tohoto roku a jakmile se objeví nějaké bližší informace, budeme vás informovat.


DALŠÍ

CGwillWin