Co je s vývojem nového Spider-mana?

Co je s vývojem nového Spider-mana?
14:32, 24.04.2023

Tahle otázka už zajisté napadla nejednoho hráče. Přeci jen jsme první video viděli na předváděčce v roce 2021 a vydání je prozatím stále plánováno na letošní rok. Kromě spotu v TV, které u nás nejsou zase tak běžné, pokud vůbec, o novém Spideym moc neslyšíme. Jak moc tedy vývoj plnohodnotného nástupce chválené jedničky pokročil?

Jen připomenu, že první pavoučí dobrodružství vyšlo už 7. září 2018, aby ho 12. listopadu 2020 následoval kratší příběh Milese Moralese, který byl ovšem spíše drobnou odbočkou od původní linie příběhu a jakýmsi předkrmem před dalším dílem, který přislíbila potitulková scéna s Normanem Osbornem. Slušně si pak Spidey vedl i při vydání na PC, kde šlapal na paty předělávce God of War. To sice ukojilo dychtící majitele computerů, ale vcelku jedno to mohlo být majitelům konzolí od Sony, kteří se třesou na trailerem avizované setkání obou pavoučích mužů s obávaným Venomem.

A ti nelení a zasypávají studio Insomniac Games nedočkavými dotazy i s ohledem na avizovaný termín vydání. A aby měli vývojáři alespoň trochu volné ruce a nebyli nařčeni z ignorování fanoušků a nadržených hráčů, tak v rámci odpovědi na Twiteru konečně odpověděli.

Hráčům bylo velmi stručně vysvětleno, že vývojáři jsou stále "v kuchyni", kde to báječně voní, ale prosí ještě o trochu trpělivosti. To je sice vtipná odpověď, ale otázkou zůstává co je myšlenou tou trpělivostí. Nedávno se objevily informace, že by Sony mohla v dohledné době mít další ze svých online eventů a kde jinde ukázat novinky ohledně hry než v rámci výstavního večera Sony. To by sedělo jak s prohlášením vývojářů, tak i dabéra Venoma Tonym Toddem, který se nechal slyšet, že hra vyjde již v září tohoto roku. Ze strany studia ani Sony však žádná reakce na tento výkřik nepřišla, a tak zůstává pouhou spekulací.

Na druhou stranu také nemusela být žádná ukázka vypuštěna, protože vývoj zkrátka nejde podle plánu a vývojáři se nechtějí předvést s něčím, pod co by se nemohli podepsat. Připomeňme si například šeptandu ohledně Hogwarts Legacy, která se před jedním z PlayStation Showcase nesla, aby se poté ukázalo, že hra byla na poslední chvíli z eventu stažena a za celý večer o ní nepadlo jediné slovo. Snad to tedy nebude tento případ a brzy se dočkáme alespoň nějaké malé ochutnávky.


DALŠÍ

CGwillWin