hw
GeForce RTX 4070 přichází na trh i s akčním balíčkem

GeForce RTX 4070 přichází na trh i s akčním balíčkem
01:33, 13.04.2023

Společnost NVIDIA dnes představila GPU GeForce RTX 4070 založenou na architektuře NVIDIA Ada Lovelace. Novinka nabídne i revoluční DLSS 3 pro znásobení fps a další výhody současné generace. GPU je s ním v průměru 1,7× rychlejší oproti GeForce RTX 3070 Ti s DLSS 2. GeForce RTX 4070 tak představuje ideální volbu pro hraní ve 1440p. Její doporučená cena je 15 699 Kč. Na trh přichází 13. dubna, kromě limitované Founders Edice dostupné u vybraných prodejců, budou k dispozici také modely od známých výrobců jako ASUS, Colorful, Gainward, GALAX, GIGABYTE, INNO3D, KFA2, MSI, Palit, PNY nebo ZOTAC.

GeForce RTX 4070 těží i z dalších výhod platformy NVIDIA GeForce RTX. Patří mezi ně také NVIDIA Reflex, NVIDIA Game Ready ovladače, RTX Video Super Resolution a další.

Další výhody GeForce RTX 4070 pro tvůrce obsahu

GeForce RTX 4070 přináší řadu výhod i tvůrcům obsahu. Vylepšená efektivitu oproti předchozí generaci znamená 23% úsporu energie než GeForce RTX 3070 Ti a v tvůrčím procesu se uplatní také 12 GB ultrarychlé GDDR6X paměti. Díky DLSS 3 je pak možné v NVIDIA Omniverse vykreslovat 3D scény ve 4K rozlišení 2,8× rychleji než s GeForce RTX 3070 Ti.

Streameři díky NVIDIA NVENC osmé generace s podporou kodeku AV1 dosáhnou kvalitnějších streamů. Zlepšení odpovídá o 40 % vyššímu datovému toku oproti předchozím standardům. A nadšenci do umělé inteligence využívající model hlubokého učení Stable Diffusion zase mohou generovat detailní obrazy podmíněné textovými popisy 1,4x rychleji.

GeForce RTX s Overwatch 2 Ultimate Battle Pass

Hráči, kteří si od nynějška do 8. května 2023 u vybraných prodejců zakoupí GPU GeForce RTX 4090, 4080, 4070 Ti nebo 4070, případně hotová PC s nimi, získají Overwatch 2 Ultimate Battle Pass a navíc 1 000 Overwatch 2 Coinů v hodnotě 40 $.

Obsah celého bundle je:
Season 4 Premium Battle Pass
2,000 Overwatch 2 Coinů
20 Tier Skips
Infinite Guard: 76 Legendary Skin
Infinite Ace D.Va Epic Skin
Infinite Airwings Weapon Charm
1 000 Overwatch 2 Coinů
Counter-Strike 2 bude podporovat technologii NVIDIA Reflex.

Counter-Strike 2 aktualizace pro Counter-Strike: Global Offensive, která populární kompetitivní titul upgraduje na Source 2 engine. Nejnovější edice využívá novější grafické API pro lepší věrnost zobrazení a nižší odezvu. NVIDIA spolupracuje se společností Valve na přidání NVIDIA Reflex, díky čemuž by latence byla naprosto minimální.

NVIDIA Reflex je nyní k dispozici v devíti z deseti nejpopulárnějších kompetitivních stříleček, včetně šestice nejvýše postavených v tomto žebříčku. Patří mezi ně: Apex Legends, Call of Duty: Warzone 2, Destiny 2, Escape from Tarkov, Fortnite, Overwatch 2, Tom Clancy's Rainbow Six Siege a Valorant.

Podporu NVIDIA Reflex získal v dubnu také Sackboy: A Big Adventure.

RTX Remix runtime k dispozici

RTX Remix je inovativní platforma společnosti NVIDIA pro remasterování klasických her využívajících DirectX 8 a 9 tak, aby byly schopné nabídnout podporu technologií RTX, jako je path tracing, NVIDIA DLSS nebo detailní textury vylepšené pomocí AI.

Aplikace je součástí sady NVIDIA Studio, se skládá ze dvou základních komponent: sady nástrojů RTX Remix creator a vlastního RTX Remix runtime. Druhá uvedená byla dnes zveřejněna jako open source.

Sada nástrojů RTX Remix creator toolkit je postavená na NVIDIA Omniverse využívali ji vývojáři Portal s RTX. Modderům umožní přiřazovat nové prvky a světelné zdroje jednotlivým scénám a také pomocí umělé inteligence upravovat vzhled stávajících objektů. Sada nástrojů RTX Remix Creator Toolkit se objeví již brzy v předběžném přístupu.

RTX Remix runtime zachytí herní scénu a při jejím přehrávání nahrazuje jednotlivé prvky , přičemž do hry implementuje technologie RTX, jako je path tracing, DLSS 3 nebo Reflex. Vývojáři modifikací již používají RTX Remix runtime z Portal s RTX k vytváření experimentálních ray tracingových scén v mnoha klasických hrách.

RTX Remix runtime je dnes k dispozici na serveru GitHub pod MIT lincencí modderské komunitě. Poskytnutí nástroje jako open source pomůže vývojářům modů rozšířit kompatibilitu Remixu s více klasickými PC hrami a zároveň rozšíří typy modů, které bude možné vytvářet po vydání sady nástrojů RTX Remix creator.

RTX Video Super Resolution ve VLC

Open source multimediální přehrávač VLC, bezplatný ve Windows přináší podporu funkce RTX Video Super Resolution, díky které nyní mohou majitelé GPU GeForce řady RTX 40 a 30 přehrávat video s ostřejšími okraji a výrazně potlačenými kompresními artefakty.


DALŠÍ

CGwillWin