akce
Na E3 nebude takmer nikto, účasť zrušil už aj Ubisoft

Na E3 nebude takmer nikto, účasť zrušil už aj Ubisoft
10:51, 28.03.2023

Očakávaný návrat kedysi prestížnej a najväčšej hernej výstavy na svete, E3, začína pripomínať skôr pulty u mäsiara za totality. Už ste určite počuli, že tie najväčšie spoločnosti ako Nintendo, SONY, Activision Blizzard, EA a Microsoft už daný event Los Angeles jasne vypustili, ale do rady danej ignorancie sa stavajú aj pôvodne potvrdené firmy.

Je to len mesiac, čo Ubisoft oznámil, že na E3 2023 s radosťou príde, avšak dnes úplne otočil a akciu nenavštívi. Podľa oficiálneho vyjadrenia Francúzov, sa firma rozhodla uberať iným smerom v rámci prezentácií svojich hier a preto si usporiada vlastný event, ktorý prebehne 12. 6. 2023, ako inak, v Los Angeles. Akcia dostala názov Ubisoft Forward Live a pre organizátorov E3 je toto pravdepodobne posledný klinec do rakvy.

Trend šetrenia pokračuje. Nie snáď, že by na to tie firmy nemali peniaze, avšak je pre nich lepšie si usporiadať vlastnú akciu za menej peňazí a spraviť si to takzvane "po svojom", než aby platili organizátorom E3 za niečo, čo si dnes vedia spraviť aj bez nich a za menej. Dovolím si teraz menšie proroctvo. Spoločnosť ReedPop, ktorá E3 2023 organizuje, bude po jej skončení (13 až 16. 6.) rozposielať smutné tlačové správy o tom, že z ich strany to bol márny pokus o vzkriesenie myšlienky, aká dnes už nemá relevanciu.


DALŠÍ

CGwillWin