Ukrajina oficiálne požiadala o zákaz predaja Atomic Heart

Ukrajina oficiálne požiadala o zákaz predaja Atomic Heart
09:42, 05.03.2023

Kauza ohľadom Rusko-Cyperskej hry Atomic Heart naberá nové obrátky. Už dávnejšie sme vás informovali o chystanom kroku Ukrajinskej vlády, ktorá v predmetnej videohre vidí nový druh hybridnej vojny, s ktorou Ruská federácia skúša preniknúť ku mladšej generácii a preto žiada celoplošné zakázanie predaja. Nižšie si môžete prezrieť oficiálny dokument adresovaný jednotlivým distribučným kanálom, kam spadajú platformy Valve, Microsoft a SONY. Ukrajinské ministerstvo pre digitálnu transformáciu vníma Atomic Heart ako; nástroj budovania sympatií v hráčoch, ktorým je prebiehajúci konflikt na ich území viac menej ukradnutý, čo by v budúcnosti mohlo byť, aj s príchodom prípadných ďalších podobných projektov, rastúcim problémom.

O tom, že autori z firmy Mundfish si na vývoj zobrali peniaze od firiem napojených na ruskú vládu už dávno vieme, preto je potenciálne skutočne možné, že zisky z AH idú na nákup "nábojov" do pušiek vojakov okupujúcich suverénny štát. V tomto smere je však celá vec neskutočne komplikovaná, keďže sa nič reálne dokázať nedá a tak ako Mundfish môže byť novou zbraňou v spomínanej hybridnej vojne, tak súčasne môže ísť o ojedinelú zmes náhod a onoho efektu nechceného. Tak či onak, kvalita samotnej hry naďalej s úspechom potláča akúkoľvek nechuť voči Rusku, ostatne stačí sa pozrieť na recenzie a súčasne aj na počet streamov na Twitch platforme.

Bude zaujímavé sledovať predovšetkým oficiálne vyjadrenie Microsoftu, ktorý si Atomic Heart zobral do svojho Game Passu.


DALŠÍ

CGwillWin