Podpora Assassin´s Creed Valhalla končí!

Podpora Assassin´s Creed Valhalla končí!
23:19, 21.02.2023

Všechno musí jednou skončit, i život bojovníka. Své o tom ví také Eivor hlavní hrdina / hrdinka posledního dílu Assassinské ságy s podtitulem Valhalla. Ten je s námi již od listopadu 2020 a jednalo se o jednu z vůbec prvních her, kterou si šťastní vlastníci PS5 mohli vyzkoušet na svém novém stroji. Titul tehdy vyšel dokonce o pár dnů dříve, než byla k dispozici v obchodech samotná konzole stejně jako Demon´s Souls, takže nedočkavci si mohli disk točit leda doma na prstě.

Od té doby ovšem už v havrani mnohokrát obkroužili svět a v Ódinových síních zaznělo mnoho písní na počest statečných válečníků. Hra nasbírala za tu dobu lehce nadprůměrná až vynikající hodnocení a nic tak nebránilo vypuštění placených DLC stejně jako v případě Odyssey. Postupně jsme tak čelili hněvu druidů, vydali se podmanit Paříž a nakonec v posledním DLC Dawn of Ragnarok čelili v kůži Ódina ohnivému obru Surtrovi.

Poslední mytologické rozšíření vyšlo už 10. března 2022 a brzy tak oslaví svoje první narozeniny. Celá vikingská sága mezitím dostala nějaké ty patche a upgrady a Ubisoft začal pomalu, ale jistě pracovat na propagaci dalšího dílu, který nese název Mirage.

Ten má vyjít letos a slibuje návrat k původním herním mechanikám, kterým se nové díly od dob Origins začaly vzdalovat. K původní hře má odkazovat i umístění děje, které bude převážně v Bagdádu desítky let před událostmi ve Valhalle. A jelikož vydání pomalu, ale jisté ťuká na dveře, přišla od Ubi zpráva, která asi nikoho nepřekvapí. Severský příběh dostává svoji poslední aktualizaci 1.7.0., která upravuje například mizející věci z inventáře a vývojáři se nadále budou soustředit už pouze na Mirage. Z technického hlediska tak Eivorova pouť končí a zaslouženě odchází usednout po boku svých předků do věčných síní Ubisoftu.


DALŠÍ

CGwillWin