Včera prebehol Xbox a Bethesda Developer_Direct

Včera prebehol Xbox a Bethesda Developer_Direct
08:29, 26.01.2023

Je to tu! prvá dávka oznámení a s tým spojených titulov pre rok 2023 je tu! Samozrejme toto privilégium si tento rok ukradol Microsoft s Developer_Directom. Od začiatku bolo jasné čoho sa dočkáme a o uvidíme teda až na špekulácie okolo hry z dielne Tango Gameworks. No a čoho sme sa dočkali?

Ako prvý sa podrobnejšie predstavil Minecraft Legends, ktorý je mixom stratégie a RPG, prezentácia bola zameraná hlavne na multiplayer a následný PVP model hrania. Osobne ma táto hra pri oznámení moc nenadchla ale po tejto prezentácií mám chuť si ju minimálne vyskúšať, čo nebude až taký problém nakoľko hra vychádza v predplatnom Game Pass a to už 18. apríla/dubna.

Ako druhá hra v poradí sa predstavila hra od štúdia Turn 10 Studios sa predstavila dlho očakávaná Forza Motorsport a áno je bez čísla čo naznačuje niečo, ako reštart alebo nový začiatok tejto slávnej série. Musím povedať, že automobilové hry nie sú pre mňa číslo jedna ale keď som videl ukážku novej Forzy, prebudilo sa vo mne dieťa, ktoré sa chce hrať na závody. Dátum vydania stanovený nebol ale bolo upresnené, že sa hry dočkáme v roku 2023 a samozrejme poputuje aj do Game Passu.

Klik pro zvětšení (Včera prebehol Xbox a Bethesda Developer_Direct)

Mimochodom na dnes je oznámená ďalšia prezentácia zameraná čisto na Forza Motorsport, takže je dosť možné, že práve na tejto prezentácií sa dozvieme viac.

Prichádza na radu Tango Gameworks, všetci sa šli pred prezentáciou radšej prebaliť pretože očakávame poriadny horor v štýle Evil Within... nestalo sa tak! Tango oznamuje hru Hi-Fi Rush prekvapuje celú našu redakciu a zároveň z celej prezentácie robí absolútnu bombu pretože Hi-Fi Rush je oznámený a okamžite dostupný k stiahnutiu v Game Passe... áno... hneď teraz!

Prichádza na radu pre mňa jeden z najočakávanejších titulov večera a to je Redfall, upírska kooperácia v otvorenom svete. Sú nám vysvetlené mechaniky hry a tak nejak si hovorím kde je ten rozdiel od titulov ako L4D alebo B4B? Chýba looby a je je pridaný otvorený svet, takže sa jedná o mix žánru B4B a napríklad Far Cry. Za mňa ok.

Dozvedáme sa aj dátum vydania, ktorý bol stanovený na 2. mája/května a samozrejme hra bude pre predplatiteľov služby Game Pass zadarmo.

Poslednou hviezdou večera bol titul The Elder Scrolls Online. Bolo oznámené nové DLC s podtitulom Necrom, ktoré dorazí 5. júna/černa na PC a pre konzole 20. júna/černa. Pre nových hráčov bolo oznámené dočasné sprístupnenie všetkých vydaných rozšírení, takže nie je lepšia doba začať s TESO ako dnes.

DALŠÍ

CGwillWin