Hogwarts Legacy představují hudbu

Hogwarts Legacy představují hudbu
22:45, 07.12.2022

Na závěr dne tu máme další kapitolu diáře tvůrců dlouho očekávaných a mnohokrát odkládaných Hogwarts Legacy. Tentokrát můžeme nahlédnout pod pokličku tvoření hudby, která je nepopiratelně důležitou součástí každé hry a v případě Harryho Pottera to platí dvojnásob. Kdo by ostatně neznal alespoň jednu z melodií doprovázející mladého čaroděje o které se postaral legendární John Williams.

To byl ostatně byl jeden z oříšků, který museli tvůrci rozlousknout. Jak stvořit hudbu, která by předcházela té filmové, úplně ji nevykrádala a zároveň bylo poznat, že na nové melodie o 100 let později ty ze stříbrného plátna navazují?

O tom všem a dalších věcech mluví v krátkém videu hlavní skladatel Chuck E. Myers (má na svědomí hudbu například ke hře Twisted Metal nebo se podílel na sérii Dance Dance Revolution). Ke slovu se následně dostanou i Peter Murray nebo J. Scott Rakozy (podílel se na úpravě hudby k filmu Děsivé dědictví).

Pro mě osobně se jedná o vcelku neznámá jména, což rozhodně neznamená, že musí jít o špatné skladatele a ve finále mohou jen překvapit. Ne každý může být Hans Zimmer a ne každý může mít o spolupráci na hře zájem. Přeci jen filmy lákají více. Zdali v nás nové skladby rozezní strunu nostalgie po starých filmech nebo nám spustí krvácení z uší se dozvíme už za pár týdnů. Hogwarts Legacy vychází 10. února 2023 (snad už doopravdy).


DALŠÍ

CGwillWin