Bulánci vychází na Steamu

Bulánci vychází na Steamu
15:42, 18.11.2022

Kultovní vražedné polštářky se po letech znovu hlásí o slovo. V pondělí 14. listopadu 2022 zamíří do předběžného přístupu; hráči se mohou těšit na předělávky legendárních map či nové herní režimy. Vydání předběžného přístupu doprovází slevovou akci Czech & Slovak Games Week, která bude probíhat na platformách Steam a GOG od 14. do 21. listopadu. Slevového týdne se zapojí přes 100 tuzemských herních studií se dvěma stovkami českých i slovenských titulů.

Po úspěšné crowdfundingové kampani se Bulánci konečně ukážou v hratelné betaverzi. Do finální podoby musí po zuby ozbrojené polštáře ujít ještě dlouhou cestu, a proto bude fáze předběžného přístupu zcela zásadní.

“Chtěli jsme, aby hráči měli stejnou možnost jako před 20. lety, kdy se mohli podílet na vznikajícím obsahu. Proto vydáváme hru v předběžném přístupu a postupně ji budeme ladit. Zpětná vazba hráčů je klíčová pro to, kterým směrem se bude hra i její hratelnost dál ubírat. Věříme, že na konci této cesty nás čekají Bulánci, kteří daleko předčí svého předchůdce,” říká Jaroslav Wagner, vývojář původní i nové hry.

Už předběžný přístup do první veřejné hratelné verze ale potěší zejména nostalgiky a podporovatele ze Startovače. K mání budou hned tři předělané retro mapy z původní hry, a to Pohádka, Továrna a Disco. Staronové prostředí pro bulánčí masakr doprovodí premiérová dvojice herních režimů, a to hra na týmy a boj o vlajku. Na fanoušky bulánčích příběhu čeká virtuální kronika, která přiblíží začátek ikonického polštářového univerza. Obsah bude samozřejmě postupem času bobtnat. V plné hře, která vyjde ve druhé polovině příštího roku, nebudou chybět zbrusu nové úrovně, mechanismy ani příběhová kampaň. Už v prosinci navíc hráčům s předběžným přístupem přibude balíček nových map pro stávající prostředí a co nejdříve vyjde i online multiplayer. V budoucnu se také mohou těšit na brutal mod, který do hry vrátí krev a drsnější scény.

“Obsah hry budeme neustále rozšiřovat, ale nechceme prozrazovat všechno. V průběhu vývoje jsme naplánovali milníky, kdy do hry přibudou nová prostředí, zbraně, úpravy nebo nové kapitoly z historie,” vysvětluje Jaroslav Wagner. Našim fanouškům jsme velmi vděční, že umožnili hře vzniknout, takže jim chceme přinášet stále něco nového a čekají je různá překvapení.”

V plánu je artbook, turnaj i party

Tvůrci ze studia SleepTeam se nicméně nevěnují jen vývoji hry. V plánu jsou také doprovodné aktivity, které slibovali již v rámci kampaně na Startovači. Na obzoru se například rýsuje velká párty pro podporovatele Bulánků, první esportovní turnaj s profesionálními týmy, fyzický artbook či reportáž z tvorby českého dabingu. V šuplíku toho je ještě mnohem více.

“Máme za sebou náročné období. Málokdo si dovede představit, kolik práce obnáší vývoj takové hry. Bulánci už dávno nejsou malá hra, její obsah postupně nabobtnal. Museli jsme hledat nové a nové kolegy, a jako by toho bylo málo, světem mezitím otřáslo několik významných krizí. Vše jsme ale ustáli a doufáme, že si hráči hru v předběžném přístupu užijí. Budeme se těšit na jejich zpětnou vazbu,” dodává Jaroslav Wagner.


DALŠÍ

CGwillWin