hw
recenze
Genesis Helium 800BT

Genesis Helium 800BT - recenze
Genesis Helium 800BT - recenze
14:49, 03.11.2022

Po dlhšej dobe som opäť dostal možnosť hodiť očkom, či v tomto prípade rovno aj uškom, po novom produkte známeho poľského výrobcu Genesis a tentokrát sa budeme konkrétne rozprávať o jednom z ich vôbec najdrahších hardvérov. Genesis Helium 800BT sú totižto poriadne výkonné reproduktory určené ako doplnok desktopov, ktoré sa snažia cieliť na súčasné trendy. Áno, stále síce pri letmom pohľade vyzerajú ako čierne krabice s knižkami čo vypadli zo sťahovacieho auta niekde na ulici, avšak okrem štandardnej ponuky funkcií disponujú nie len Bluetooth pripojením, ale súčasne aj efektným RGB podsvietením. Cenová relácia tohto zariadenia sa v súčasnosti pohybuje jemne nad sumou sto euro a v nasledujúcom texte si spoločne povieme, či je táto suma adekvátna pre každého, kto by aktuálne zháňal kvalitné ozvučenie do svojej hernej jaskyne.

Som ohromený?

Klik pro zvětšení (Genesis Helium 800BT - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Helium 800BT - recenze)

V momente kedy práve spoločnosť ako Genesis požaduje za svoj výrobok viac než pár desiatok eur je jasné, že tentokrát sa môžeme rozprávať o strednej ba až prémiovej triede. Stolové reproduktory Helium 800BT tento aspekt rozhodne napĺňajú a to si môžete všimnúť už počas rozbaľovania kvalitne spracovanej prepravnej krabice. Jednotlivé časti sú zabalené tak aby sa počas transportu náhodou niekde nepoodierali, čo je pochopiteľné, keďže výrobca v tomto prípade stavil na zmes dreva, hliníku a tvrdeného plastu. O dizajne by sme sa mohli rozprávať oveľa dlhšie, každopádne drevené šasi je v celkovom matnom prevedení s povrchom príjemným na dotyk a z prednej časti vystupujú čierne kovové mriežky s logom Genesis lemované RGB podsvietením. V tomto prípade je už každému jasné do akej miestnosti je daný hardvér určený, každopádne aj ja sám som ostal trocha v šoku z toho, ako sa výrobca s daným osvetlením vyhral a kam všade ho dokázal integrovať. Oba postranné reproduktory vrátane subwooferu majú svoju vlastnú svetlenú šou s tým, že nejde len o základnú RGB diskotéku, ale o jemne vylepšené ARGB. Čo je ARGB? V zásade väčšia užívateľská sloboda počas nastavovania podsvietenia pre každú časť reproduktorov zvlášť. Genesis tu rovnako garantuje podporu funkcií Polychrome RGB, Mystic Light Sync, RGB Fusion a AuraSync vďaka čomu si viete zosynchronizovať všetok hardvér vybavený RGB do jednej linky. Podsvietenie môžete samozrejme kedykoľvek kompletne vypnúť, alebo ho nechať zapnuté aj v momente, kedy reproduktory aktívne nevyužívate - ide teda aj o vizuálny doplnok pre váš herný kútik.

Dostatočná variabilita používania

Klik pro zvětšení (Genesis Helium 800BT - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Helium 800BT - recenze)

Balenie obsahuje kompletnú kabeláž vďaka čomu ste schopný naplno preniknúť do celkovej variability používania predmetných reproduktorov. Predovšetkým je vám k dispozícii tradičné prepojenie s AUX káblom, vďaka čomu viete Helium 800BT zapojiť nie len do desktopu, ale pochopiteľne aj notebooku lomeno mobilného telefónu. Keďže sme však tesne na prahu kalendára s číslovkou 2023, tak nejako sa dalo očakávať, že Genesis pôjde aj cestou bezdrôtového prenosu zvuku. Mnou testovaná vzorka na niečo takéto využíva Bluetooth 5.0, vďaka čomu ste schopný zvuk rozbehnúť bez akéhokoľvek zapájania káblov - rýchlosť párovania so zariadením je prekvapivo rýchla. Skúšal som v tomto smere párovanie laptopu, tabletu a už spomínaného mobilu a ani v jednom prípade som nenarazil na žiadny technický problém, či nechcené vypadávanie spojenia. Iste, ak chcete využiť naplno tú najlepšiu možnú zvukovú prezentáciu, odporúčam vám zobrať pribalený Toslink kábel a reproduktory prepojiť cez ich optický vstup. BT som preto počas viac než mesiac trvajúceho testovania využíval hlavne pri prehrávaní pesničiek priamo z mobilu. A o akej audio kvalite sa tu vlastne rozprávame? Použitie priestorového zvuku 2.1 ide ruka v ruke s celkovou čistotou a výraznejšími výškami. Maximálny RMS výkon je 60W pričom subwoofer zvláda vytlačiť 30W. Práve vďaka nemu si viete dostatočne užiť aj audio diela nesúce takzvaný dunivý efekt, ktorý v tomto prípade poriadne zatriasol aj s mojím pracovným stolom. Menšie negatívum by som osobne videl v nie práve spoľahlivo pracujúcom diaľkovom ovládaní, ktoré nájdete v balení a kde reakcie neboli zrovna oslnivé.

Nech hry započnú

Klik pro zvětšení (Genesis Helium 800BT - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Helium 800BT - recenze)

Vďaka spomínanému ovládaču ste schopný obsluhovať všetky potrebné funkcie celej zostavy a to vrátane jednotlivých formátov podsvietenia. Cez Genesis Helium 800BT som hnal zvuk z filmov, seriálov, hudobných skladieb a rovnako tak aj videohier. Všetky tieto audio stopy dokázal testovaný hardvér spracovať bez zásadných problémov a sám som bol prekvapený, že až na menšie nedostatky ohľadom odozvy diaľkového ovládača, som nedokázal nájsť iné negatíva. Pre každého, kto aktuálne hľadá moderne vyzerajúcu 2.1 audio zostavu ku svojmu PC a to všetko za priaznivú cenu mám preto jasné odporúčania s prstom namiereným na Helium 800BT. Nebudete rozhodne ľutovať.



Klik pro zvětšení (Genesis Helium 800BT - recenze)

Klik pro zvětšení (Genesis Helium 800BT - recenze)

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Helium 800BT - recenze)

SUPER
90%
CZECHGAMER
Moderne vyzerajúce, výborne znejúce a plné funkcií - také sú najdrahšie reproduktory od firmy Genesis

CGwillWin