Sony testuje novou platformu pro turnaje na PS5

Sony testuje novou platformu pro turnaje na PS5
09:57, 29.10.2022

S možností turnajů se pro PlayStation 5 počítalo už dávno, resp. Sony slibovalo jejich proměnu pro snadnější přihlašování a kreslilo budoucnost ve formátu od lokálních soubojů v našich obývácích po celosvětové turnaje. Proto je možná překvapivé, že se k jejich testování rozhoupala společnost až nyní po skoro dvou letech, kdy je konzole mezi hráči. Na druhou stranu je stále nedostatkovým zbožím a proto si někdo možná myslel, že to bude prozatím nerentabilní. První vlaštovky však už konečně vylétly z hnízda.

Klik pro zvětšení (Sony testuje novou platformu pro turnaje na PS5)

Většině z vás asi také v týdnu dorazil e-mail, který o této události informoval. Kromě toho vábil na ceny v nejrůznějších událostech, výzvách, soutěžních žebříčcích a mnoha dalších akcích, naváděl i k nahlédnutí do herního centra a hlavně představil 3 tituly, kterých se beta týká. Prozatím můžeme testovat novou formu mulťáku a dát někomu přes čumák v Guilty Gear, kopnout si mičudou ve Fifě 23 a zadriblovat si v NBA 2K23. Podmínkou je mít účet v některé z podporovaných zemí (beta je spuštěna globálně), připojení k internetu a být jedním z majitelů PS Plus. Do budoucna se zajisté dočkáme soutěží i v dalších hrách, ale pro začátek nám to musí stačit. Kompletní seznam titulů, pro které jsou turnaje nyní chystány, včetně jejich časů najdete přímo na specializovaných stránkách PlayStationu zde.

A jak to má celé fungovat? Bohužel nejsem vlastníkem ani jedné z výše uvedených her a tak musíme věřit tomu, co Sony píše na svém webu. Pokud už někdo náhodou zkušenosti máte, budeme jedině rádi, když se s námi o funkčnost nové platformy podělíte. Každopádně pokud jste šťastnými vlastníky, stačí po instalaci hry najet na její kartě přes trofeje až dolu na aktivity, kde se budou zobrazovat všechny plánované tournamenty a registrovat se. Budeme tak moci v klidu provést registraci dopředu a jen čekat, až event nadejde. Pro lepší představu a orientaci udělalo Sony i video návod.

Klik pro zvětšení (Sony testuje novou platformu pro turnaje na PS5)

Po registraci budou v kartě aktivit zobrazovány informace o probíhajícím turnaji jako například kdo bude váš další soupeř, za jak dlouho klání začne nebo jak si vedeme v celkovém pořadí. Sony slibuje, že nebude nutné být stále v pozoru a čekat kdy přijde naše chvíle. Údajně bude možné hrát klidně i jinou hru a až se přiblíží náš match, konzole nás s dostatečným předstihem upozorní. Po ukončení kola se výsledky propíšou a aktualizují v kartě aktivit. Po konci turnaje se zobrazí i odměna a cena kterou jsme získali a můžete se začít radovat.

Pro současný beta test je jedinou odměnou speciální avatar získaný za účast alespoň v jednom turnaji. Do budoucna ovšem Sony slibuje hodnotnější ceny a odměny včetně těch finančních. Jak úspěšná nová platforma bude a zdali pomůže případně nějakým způsobem v expanzi e-sportu uvidíme až časem. Prozatím to nicméně vypadá, alespoň zajímavě.


DALŠÍ

CGwillWin