hw
3D grafik tvoří s pomocí NVIDIA Studio animovaný film

3D grafik tvoří s pomocí NVIDIA Studio animovaný film
15:23, 26.10.2022

V seriálu "In the NVIDIA Studio" se tentokrát představuje SouthernShotty, kreativní 3D grafik a autor krátkého snímku Watermelon Girl, jež brzy vychází. Při tvorbě využil notebook s certifikací NVIDIA Studio vybavený GPU GeForce RTX 3080, díky kterému svou vizi animovaného světa přivedl k životu v nástrojích jako Blender, Adobe Substance 3D, aplikací Creative Cloud a dalších. Všechny využívají výhod poskytovaných GeForce RTX.

Klik pro zvětšení (3D grafik tvoří s pomocí NVIDIA Studio animovaný film)

Akcelerace pomocí dedikovaných RT jader se uplatnila např. v programu Blender, kde přispěla k plynulému procesu modelování postav a scén. Technologie NVIDIA Iray zde díky RTX akceleraci zase usnadnila tvorbu realistického osvětlení a bakingu fotorealistických textur během několika sekund.

Klik pro zvětšení (3D grafik tvoří s pomocí NVIDIA Studio animovaný film)

Platforma NVIDIA Studio v čele se zmíněnými GPU změnila pracovní proces SouthernShottyho tím, že zkrátila dobu renderování náhledů a ušetřila mu hodiny běžně strávené optimalizací scén. A až přijde čas film dokončit, uplatní se i novinka na trhu s grafickými kartami: GeForce RTX 4090. Díky ní autor zkrátí dobu potřebnou k exportu videa na polovinu. Dosáhne toho také díky duálním enkodérům s podporou kodeku AV1, které využije prostřednictvím populárního pluginu Voukoder pro Adobe Premiere Pro.

A jak si GeForce RTX 4090 vede v Blenderu? SouthernShotty s ní dosáhne až 70 % úspory času. Celý test je k dispozici zde:


DALŠÍ

CGwillWin