speciál
První dojmy z PlayStation Stars

První dojmy z PlayStation Stars
První dojmy z PlayStation Stars
09:15, 14.10.2022

O tom, že byl ke včerejšímu dni spuštěn v ČR nový věrnostní program PlayStationu s názvem PlayStation Stars, jsme vás už dříve informovali. Když už nyní běží v plném režimu pojďme se na něj podívat více zblízka. V prvé řadě je třeba připomenout, že registrace do tohoto systému nebo služby je zdarma a stačí k tomu mít pouze svůj PS účet pro dospělé a být připojen k PlayStation Network. V případě, že jste i členy PS Plus dostanete časem nějaké výhody a odměny navíc.

Co je poněkud překvapivé, že funkce není na samotných konzolích. V rámci nabídky se sice odkaz na Stars objevuje, ale nabízí pouze přihlášení do PS Plus nebo QR kód pro aplikaci. Svoji úroveň odměňování a možnosti odměn tak prozatím najdeme pouze v rámci mobilní aplikaci PS App, kde se vedle Vašeho Avatara a jména objevila nová ikonka jakéhosi diamantu.

Po jeho rozkliknutí se dostanete na hlavní přehled, kde najdete výkladní skříň získaných elektronických sběratelských předmětů, odměny a samotné kampaně. Právě ty jsou nejdůležitější pro sbírání ostatních věcí. Když jsem tuto službu poprvé zapnul (nikde se není třeba registrovat, služba vám v případě vlastnění PS účtu naskočí sama) vyskočila na mě kampaň s názvem This Day is Bananas. Po rozkliknutí každé kampaně dostanete její popis s obrázkem, úkol který je třeba splnit a hlavně možnou odměnu. Takhle kampaň nabídla za hraní jakékoliv hry na PS4/PS5 sběratelský předmět v podobě banánového bumerangu s hodnocením méně běžný.

Jasně, řeknete si, že je to blbost a také že svým způsobem je, ale když se někteří hráči mohou servat pro lov trofejí, určitě neodolají ani těmhle kouskům. Navíc ty nejhezčí je možné si vystavit ve vlastní poličce, kterou jde také obměňovat (u mě vítězí Kratos verze). Tři předměty, které si dáte do vrchi poličky se navíc ukážou ve vašem přehledu. Pojďme nicméně k těm zajímavějším věcem.

Nyní je k dispozici také kampaň The World Warrior´s Challenge v rámci které je třeba zápasit v jedné ze čtyř bojových her (Street Fighter V, Ultimate Marvel vs. Capcom 3, Mortal Kombat 11 a Tekken 7). Poprvé jsem se zděsil, že je potřeba hrát všechny hry, což by získávání odměn dost ztěžovalo, ale v tomto případě se ukázalo, že stačí naštěstí pouze jedna (zvolil jsem MK 11). Za odměnu jsem dostal jakou si kočičku v kruhu.

Klik pro zvětšení (První dojmy z PlayStation Stars)

Kromě těchto předmětů je ale možné získat i virtuální body a zde se dostáváme k tomu nejzajímavějšímu co zatím PlayStation Stars nabízí. Po splnění čtyř kampaní a nákupu hry Mafia: Definitive edition (body za nákup získávají jen členové PS Plus) mám nyní na kontě 350 bodů. Za ty si mohu pořídit buď jeden ze vzácných sběratelských předmětů v podobě figurek opic, které stojí v současné nabídce 200 bodů nebo si je budu šetřit a vyměním je za kredit do PS Store. V současné době je v nabídce směna 3 125 bodů za 125 Kč nebo 12 125 bodů za 485 Kč.

Pokud byste si však opravdu šetřili (body by měly expirovat na konci měsíce kdy byly získány po uplynutí 24 měsíců) můžete si koupit přímo i některou z nabízených her. V současnosti je k dispozici

Sekiro: Shadows Die Twice - 15 000 b.
Hades - 6 250 b.
Cult of Lamb - 6 250 b.
It Takes Two - 10 000 b.
The Quarry - 17 500 b.

To jsou již hezké nabídky. Otázkou nicméně zůstává kolik bodů budou chystané kampaně nabízet a o jaké předměty a odměny se nakonec celá věrnostní program rozroste. Na jednu stranu jde o hezkou motivaci hráčům hrát a vytěžit něco z nově koupených her pokud se objeví úkoly spojené například s chystaným God of War nebo The Callisto Protocol na druhou stranu pokud budou questy v programu spojeny se splněním úkolů ve více hrách, které budou "nutit" hráče k většímu utrácení, těžko se setká s úspěchem. Uvidíme co nám tedy věrnost PlayStationu přinese.



CGwillWin