Activision Blizzard vyšetril samého seba a povedal, že mu nič nie je

Activision Blizzard vyšetril samého seba a povedal, že mu nič nie je
13:54, 17.06.2022

Už je to presne rok čo sa spoločnosť Activision Blizzard začala prepadať v zmysle akcií tým smerom kde teraz leží istý Bitcoin. Dôvodom bola séria žalôb a interných káuz ohľadom toxického prostredia na pracovisku, kde sa špeciálne spomínal: rasizmus, sexizmus, sexuálne harašenie a niekoľko ďalších záležitostí. Prepad akcií bol ekvivalentom škrtnutia zápalkou na konci čoho, sa Microsoftu podarilo Actvision aj s jeho problémami odkúpiť. Proces tohto obchodu však ešte stále nie je ukončený a tak si daný čas Activision skrátil tým, že sa rozhodol interne vyšetriť všetky podnety prostredníctvom vlastných zamestnancov.

Dnes už poznáme výsledky tohto šetrenia. Akokoľvek je celková správa dlhá ako toaletný papier a plná úhľadne usporiadaných viet, výsledok je jeden a ten istý: nezistilo sa žiadne pochybenie a všetky udalosti čo sa stali boli ojedinelé a nikto sa ich nesnažil zakamuflovať - tento posledný názor ich šetrenia je vôbec najproblematickejší, keďže The Wall Street Journal opakovane, a s odvolaním sa na svoj interný zdroj, tvrdil, že to bol práve CEO Bobby Kotick, kto kryl všetkých vinníkov z vysoko postavených miest.

Activision Blizzard celým týmto šetrením tak pripomína skôr scénky z kultového anglického seriálu Yes, Minister, kde sa s pojmom "interné šetrenie" zaobchádzalo tak nejako podobným spôsobom. Bude zaujímavé sledovať, akonáhle Microsoft naplno prevezme Activision, či si skúsi spraviť aj svoje vlastné šetrenie a ak áno, s akým výsledkom to celé skončí.


DALŠÍ

CGwillWin