Tvorca Kinectu rezignoval, jedným z dôvodov bolo sledovanie VR porna v práci

Tvorca Kinectu rezignoval, jedným z dôvodov bolo sledovanie VR porna v práci
07:56, 09.06.2022

Brazílsky hardvérový inžinier Alex Kipman musel rezignovať na svoj lukratívny post v spoločnosti Microsoft po tom ako sa na neho zosypali obvinenia z nevhodného správania na pracovisku. Tieto obvinenia zahrňovali dotýkanie sa jeho podriadených a iných zamestnankýň ako aj vytváranie nepríjemnej atmosféry vo svojom okolí.

Vyššie opísané incidenty však neboli v prípade tejto vedúcej osobnosti MS vôbec ojedinelé a mnoho ďalších podriadených sa na Alexa sťažovalo práve v súvislosti s dusnou atmosférou, ktorú vytváral vo svojom tíme on sám. Jeden konkrétny svedok opísal situáciu, kedy Kipman začal hladkať svoju kolegyňu po ramenách a tá sa snažila jeho ruky odtlačiť, avšak on cez to všetko pokračoval ďalej - svedok uviedol, že na jej tvári bolo poznať, že jej to je vrcholne nepríjemné. A čo sa týka už spomínaného VR porna, tak v roku 2015 si Kipman nasadil VR helmu a spustil si video so sexuálnym obsahom (video mohli zamestnanci vidieť priamo na monitore v kancelárii). Negatívne skúsenosti spomína celkovo viac ako 25 zamestnancov a preto sa udalosťami začalo zaoberať aj úzke vedenie divízie. Z oficiálneho stanoviska vyplynulo, že Kipman odchádza zo spoločnosti aby sa mohol venovať iným záujmom.

Alex Kipman (43 rokov) bol jedným zo strojcov známeho pohybového senzoru Kinect, ktorý prerazil na trh počas konzol Xbox 360 a Xbox One. Súčasne bol hlavným vývojárom inteligentných okuliarov Microsoft HoloLens.


DALŠÍ

CGwillWin