PlayStation Now příchází o hry

PlayStation Now příchází o hry
08:39, 15.06.2022

Pro nás se touto skutečností nic nemění, neboť služba PS Now u nás nikdy ani dostupná nebyla, ale v jiných zemích, v tomto případě konkrétně v USA už byla vcelku zajetá, a tak hráče čekalo malé překvapení. Tím byla ztráta 246 her z jinak rozsáhlého katalogu titulů v nabídce.

Důvod odebrání není znám. Vzhledem k tomu, že na seznamu odebraných je i Batman Arkham Asylum nebo Dead Island asi můžeme pochybovat o nezájmu hráčů. Možná se hry časem objeví v rámci předplatného, ačkoliv dle portálu PlayStation Life Style se tak stát nemá. Proč budou odstraněny se tak můžeme jen dohadovat.

Stejně jako u nás, dostali hráči v USA nabídku nových rozšíření stávajícího předplatného, které nabízí kromě her na PS4 a PS5 i hry na starší generace konzolí. U Sony si asi řekli, že když budou nabízet velké množství her v rámci nového předplatného, je třeba nabízené tituly trochu pročistit od her, které mají minimální hratelnost nebo je již všichni vlastní z různých akcí a slev. Nutno podotknout, že čistka se týká PS3 a PS4 titulů.

Společnost však myslela i na hráče, kteří některé z titulů zrovna hráli a dala jim možnost své putování dokončit. Pokud si totiž hru stáhli do konzole a zůstali offline, začala jim běžet lhůta 13 dní po kterou mohou hru dohrát než definitivně zmizí.

A co Vy? Jak byste reagovali na místě pařmenů z USA? A plánujete si pořídit rozšířené předplatné PS Plus?


DALŠÍ

CGwillWin