hw
ASUS posúva hranice obnovovacej frekvencie

ASUS posúva hranice obnovovacej frekvencie
10:18, 28.05.2022

Spoločnosť ASUS aj naďalej symbolizuje technologický pokrok ako taký. Je to už viac než desať rokov, čo sa táto, medzi hráčmi, nesmierne obľúbená firma rozhodla predstaviť prvý gaming monitor s obnovovacou frekvenciou 144 Hz, čím nastolila istý štandard navýšených Hz, ktorý pretrváva dodnes. Aj preto sa po skoku na 240 Hz a neskôr na 360 Hz aktuálne rozhodli daný údaj ešte navýšiť a predstaviť panel schopný zo seba vydať 500 Hz. Ľudské oko samozrejme aj naďalej zvláda vnímať sotva 60 snímok za sekundu, avšak asi vám nemusím opisovať teoretické výhody takejto extrémnej obnovovacej frekvencie v prípade, ak ju nejaký softvér bude chcieť reálne využiť.

ROG Swift 500 Hz je 24,1 palcový Full HD monitor (TN LCD). Jeho papierové prednosti vás fakticky nemajú čím ohúriť a tak hlavnou prednosťou ostáva práve údaj okolo Hz. Tak či onak, ide o železo určené do prostredia profesionálneho ešportu, kde sa očakáva extrémne nízka latencia, ktorú ASUS riešil cez spoluprácu s firmou NVIDIA.

Osobná poznámka: v tomto prípade ide zo strany ROG hlavne o budovanie už vyššie spomínaných rekordov, keďže z praktického pohľadu je dnes oveľa lepšie investovať do panelu s obnovovacou frekvenciou okolo 300 Hz avšak s vyšším rozlíšením.


DALŠÍ

CGwillWin