Wargaming opúšťa Rusko a Bielorusko

Wargaming opúšťa Rusko a Bielorusko
13:58, 04.04.2022

Cez to všetko, že známa spoločnosť Wargaming bola a stále aj je obrovsky silnou hernou spoločnosťou v rámci východného trhu, jej vedenie sa rozhodlo povedať jasné NIE vojne ako takej. Na základe udalostí posledných mesiacov preto táto firma stojaca za úspešnými FTP projektmi opúšťa ruský a bieloruský trh.

Je zrejmé, a ostatne vedenie Wargamingu to samo potvrdzuje, že týmto krokom prídu o obrovský prísun financií. Cez to všetko od 31. 3. 2022 Wargaming prevádza svoje projekty v daných lokalitách pod tamojšie vedenie firmy Lesta Studio, ktorá nemá s Wargamingom už nič spoločné. Firma Wargaming pôsobiaca primárne na Cypre už nebude mať teraz ani v budúcnosti z daných aktív na území Ruska a Bieloruska žiadny profit.

Wargaming súčasne začal uzatvárať štúdio v Minsku a už vopred avizuje odstupné a podporu pre každého koho sa má tento radikálny krok dotknúť. Apropo prečo štúdio Lesta? Ide o firmu, ktorú Wargaming kúpil vôbec ako prvú počas svojho rozvoja a to ešte v roku 2011. Momentálne má Wargaming svoje pobočky na území USA, Ukrajiny, Austrálie, Francúzska, Dánska, Anglicka, Nemecka a Českej republiky.


DALŠÍ

CGwillWin