akce
E3 SE LETOS NEKONÁ!

E3 SE LETOS NEKONÁ!
00:21, 01.04.2022

Ačkoliv se tomu nechce věřit, zdá se, že se letos musíme obejít bez jedné z nejslavnějších světových akcí, samotné herní E3. Na Twitteru o zrušení letošního ročníku informoval insider Tom Henderson slovy "Vypadá to, že letošní E3 se nebude konat, jestli ještě vůbec někdy".

Díky Covidu si mnoho společností uvědomilo, že jde udělat prezentace jejich her a projektů pouze skrze internet, za vlastních podmínek a bez nutnosti dělat velkolepou show okolo. Výhodou je nesporná dostupnost pro všechny a v neposlední řadě i mnoho ušetřených peněz. To mohlo být samo o sobě i jedním z důvodů proč se na začátku tohoto roku objevili spekulace, že akce se nebude konat vůbec nebo pouze jako digitální event.

Dnes ovšem Will Powers tweetoval, že dostal mail podle kterého je digitální verze letošní E3 zrušena, čímž jakékoliv naděje na letošní ročník definitivně pohřbil.

Následně se však objevil tweet Summer Game Festu, který byl součástí E3 a který zve na letošní ročník ve stejné době, kdy mělo probíhat právě E3. Z toho se lze domnívat, že alespoň částečně nahradí královnu herních výstav minimálně pro tento ročník.

O zrušení letošní E3 informovala i reportérka IGN Rebekha Valentine, která navíc dodala, že oficiálně na letošní rok akce nikdy oznámena nebyla.

Podle reportérky se však její organizátoři připravují na návrat v příštím roce. Musíme tak doufat, že letošní zrušení akce nebude oním pomyslným žebříčkem do rakve s ohledem na dlouhodobě upadající popularitu a odliv vystavovatelů.

DALŠÍ

CGwillWin