hw
recenze
Genesis Holm 320 RGB - recenzia

Genesis Holm 320 RGB - recenzia
Genesis Holm 320 RGB - recenzia
14:00, 18.04.2022

Toto je v poradí už moja šiesta recenzia zameriavajúca sa výhradne na segment herných stolov. Drvivá väčšina produktov, ktoré som v tejto súvislosti mal možnosť otestovať, pochádzala paradoxne z dielne poľskej spoločnosti Genesis, ktorá si svoje bohaté portfólio produktov z nábytkárskeho segmentu dokázala pretlačiť aj na náš lokálny trh a primárnym dôvodom nie je výhradne len výsledná cenovka. Aktuálne by ste od nich mohli zakúpiť štvoricu výrobkov radu Holm a ako už asi tušíte, svoje očko som osobne hodil po každom jednom zvlášť. V čom sa odlišujú?

Biela je fajn

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 320 RGB - recenzia)

Primárne vo veľkosti s čím sa pochopiteľne spája celková nosnosť a praktická využiteľnosť. Holm 200 RGB bol stôl, ako sa povie za facku, ktorý krásne zapadol do menších herných brlohov a vďaka povrchovej úprave hlavnej dosky či jemnému podsvieteniu na zadnej hrane, si okamžite uzurpoval všetku pozornosť. Jeho nasledovník Holm 300 RGB svojho času ponúkal niekoľko menších vylepšení a okrem stojanu na monitor a úchytov pre ovládače sa mohol pochváliť aj spodným šuplíkom určeným pre organizáciu kabeláže. Doteraz vôbec najväčším herný stolom aký si môžete od Genesisu zakúpiť ostáva naďalej Holm 510 RGB, ktorého test sme vám priniesli už počas minulého roka. Ten priniesol ekvivalent letiskovej dráhy, ostatne sám ho dodnes používam v kancelárii a mám na ňom položený 49 palcový monitor a mimo iného ešte hromadu ďalších vecí, avšak nezabudol ani na menšiu invenciu v zmysle držiakov pre reproduktory. Jeden by čakal, že poliaci pri príprave nového záseku do tejto kolekcie prídu s niečím ešte väčším, avšak oni spravili skôr krok smerom dozadu a výsledkom je Holm 320 RGB v plne bielom prevedení a s novým tvarom nosnej konštrukcie. Práve naň sa teraz spoločne pozrieme v nasledujúcom zhrnutí mojich dojmov.

Rovnaká výška

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 320 RGB - recenzia)

Čo majú všetky štyri herné dosky značky Genesis spoločné? Okrem výberu materiálov je to aj rovnaká svetlá výška nastavená na úroveň 75 centimetrov, čo považujem za adekvátny údaj. Sám mám takmer dva metre a nemal som problém so zasunutím sa pod dosku ako takú. Asi ste pochopili, že v tomto prípade nemôžete konkrétny atribút nijako regulovať keďže je pevne daný – kto by chcel stôl s adaptabilnou výškou a nebodaj automatickým zdvihom, bude si musieť našetriť trocha viac peňazí. Holm 320 RGB v cene dvesto euro je modifikovanou formou modelu 300 o čom svedčia aj identické rozmery 75cm (výška) x 60cm (šírka) x 120cm (dĺžka). Ponúka však dizajnovo nový tvar bočných nôh. Tie sa okrem farby zmenili z písmena X na K čo však nemá samozrejme nijaký priamy dopad na funkčnosť a ide skôr o vizuálnu zmenu. Všetky držiaky aké mala aj verzia 300 má rovnako upgrade na 320. Nájdete tu dostatočne stabilný holder na šálku alebo pohár, praktický duálny držiak na ovládače prichytený o zadnú hranu, odkladací priestor pre headset na ľavej strane a rovnako tak aj vyvýšenú plochu pre menší a stredne veľký monitor. Výhodou je možnosť si tieto veci prehodiť na to miesto aké bude najviac vyhovovať práve vám a nemusíte sa striktne držať toho čo je uvedené v návode. Čo sa zmenilo? Spodný šuplík zmizol preč a nahradil ho kovový košíček uchytený v strede a určený pre odkladanie adaptérov a na zmotanie kabeláže. K dispozícii je stále praktický USB rozbočovač s 3.0 a bezdrôtová QI nabíjačka.

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 320 RGB - recenzia)

Ako napovedá už samotný názov modelu, tak ani táto verzia sa nezaobišla bez tenkého LED pásika na zadnej hrane, ktorý je rovnako identický so všetkými stolmi od Genesisu – môžete všetko regulovať jednou a tou istou krabičkou akú Číňania mimo iného už bežne dávajú aj ku vianočnému osvetleniu. Stôl vám príde v tradične dobre riešenom balení s prehľadným návodom a kompletnou sadou skrutiek, vrátane správneho kľúča na ich uťahovanie. Možno vám toto konštatovanie príde teraz ako úplne zbytočné, avšak koncom minulého roka som testoval oveľa drahší herný stôl od istej nemenovanej konkurencie a šokovala mňa skutočnosť, že súčasťou balenia nebola správna veľkosť kľúča. Aj preto musím Genesisu dať dodatočne palec hore a to za všetky herné stoly čo som od nich dostal na recenziu. Počas skladania vám odporúčam si už vopred premyslieť, či budete chcieť využívať spomínaný držiak na monitor a v opačnom prípade ho rovno nechať tak a nenamáhať sa s jeho pripevnením. Na stôl sa mi podarilo naložiť všetko podstatné čo začínajúci ale aj ostrieľaný jedinec potrebuje. Vybavil som ho 27 palcovým monitorom vedľa ktorého sa zmestil veľký herný laptop a ešte ostalo miesto aj na klávesnicu ako aj myš – pri výbere podložky som tematicky siahol po Genesis Carbon 700maxi, ktorá prekryla takmer celú hlavnú dosku. Apropo doska je z kvalitnej drevotriesky a polepená karbónovou fóliou tak ako to majú aj všetci ostatný zástupcovia radu Holm. Máme tu preto vysoký stupeň odolnosti voči poškriabaniu, povrch s prehľadom zvláda odpudzovať vodu a jednoducho sa čistí. Kto by si chcel dať desktop pod stôl, vedľa nôh nájde dozaista stále dosť voľného miesta aj keď logicky riskuje zvýšené lapanie prachu.

Spokojnosť pretrváva

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 320 RGB - recenzia)

Genesis je v oblasti herného nábytku natoľko ostrieľaným výrobcom, že som sa aj po teste Holm 320 RGB mohol naďalej usmievať. Stabilita nôh je extrémne vysoká a nosnosť na hranici 60 Kg vám dáva priestor na variácie s oveľa väčšími monitormi. RGB osvetlenie je síce vec čo ja osobne u stolov kompletne ignorujem ale určite je dobré mať ho v ponuke, zvlášť ak sa chystáte niečo takéto zakúpiť pre svoju menšiu dcérku alebo syna. Biela farba je síce vec aká nemusí zapasovať do každej izby, avšak stále máte možnosť si v rovnakej cenovej relácii vybrať Holm 300 a z pohľadu porovnania praktických vecí (nabíjačka, držiaky, USB hub) vlastne o nič neprídete. Suma sumárom sa jedná o nadpriemerne dobrý kus herného nábytku s akým sa nemusíte báť vyrukovať, napríklad v závese za blikajúcimi sviečkami na narodeninovej torte vášho potomka. Rýdzo biele prevedenie kvalitou ovenčeného modelu Holm jednoducho potvrdilo to čo som od neho očakával.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Holm 320 RGB - recenzia)


CGwillWin