hw
speciál
Alienware představil nejnovější herní počítače

Alienware představil nejnovější herní počítače
Alienware představil nejnovější herní počítače
12:25, 14.01.2022

Společnost Dell Technologies představila na letošním ročníku největšího veletrhu spotřební elektroniky CES novinky v kategorii herních zařízení i příslušenství, které cílí na maximální přenosnost, výkon a herní zážitek. Ultra tenké a výkonné notebooky Alienware X-Series a M-Series, širokoúhlý monitor Alienware 34 Curved QD-OLED nebo nový model bezdrátových herních sluchátek a myši využijí nejen hardcore hráči.

Klik pro zvětšení (Alienware představil nejnovější herní počítače)

Alienware x14 je první 14” notebook s podporou technologií NVIDIA Advanced Optimus a G-SYNC (výdrž baterie je tedy optimalizována i během hraní) a také prvním notebookem od Alienware, který používá porty typu C výhradně na nabíjení. Je vybaven nejnovější 12. generací procesorů Intel Core řady H nebo grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 3060 se sedmifázovou regulací napětí. Vyznavačům větších monitorů přináší Alienware vylepšenou verzi 15“ a 17“ notebooků Alienware x15 R2 a x17 R2, nyní s rychlejší pamětí typu DDR5 s pracovní frekvencí až 6400 MHz.

Klik pro zvětšení (Alienware představil nejnovější herní počítače)

Alienware M-Series pro nejnáročnější hráče

Vylepšený model 17“ herního notebooku Alienware m17 R5 je adresován hráčům, kteří očekávají absolutní herní výkon a nehodlají dělat žádné kompromisy. K dispozici bude několik konfigurací poháněných nejnovějšími procesory AMD Ryzen řady 6000. O chlazení celé sestavy se stará technologie Alienware Cryo-tech, která pomáhá udržet vysoký výkon i během dlouhých hodin hraní. V nabídce bude také menší 15“ verze Alienware m15 R7 osazená procesory AMD Ryzen nebo 12. generací procesorů Intel Core řady H a grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX řady 30.

Veškeré notebooky Alienware jsou nyní vybaveny technologiemi Dolby Vision pro širokospektrální obraz a Dolby Atmos pro pohlcující prostorový zvuk.

Klik pro zvětšení (Alienware představil nejnovější herní počítače)

První Quantum Dot OLED herní monitor na světě

Alienware rovněž představil obrovský 34“ prohnutý herní monitor (zakřivení 1800R), oceněný CES Innovation Award Honoree. Monitor disponuje panelem typu OLED a technologií Quantum Dot, která má zajistit ještě kvalitnější zobrazení, zejména světlejších barev a také lepší prokreslení stínů. Hraní bez prodlev zajistí rychlá odezva 0,1 ms, nativní obnovovací frekvence 175 Hz a certifikace NVIDIA G-SYNC ULTIMATE. Technologie ComfortView Plus s certifikací TUV snižuje škodlivé emise modrého světla, což ocení zejména hráči vyznávající několikahodinové nepřetržité hraní.

Klik pro zvětšení (Alienware představil nejnovější herní počítače)

Bezdrátové herní periferie s dlouhou životností baterie

Náhlavní souprava Alienware Tri-Mode Wireless Gaming Headset (AW920H), rovněž oceněná cenou CES Innovation Award Honoree, nabídne mj. funkci aktivního potlačení zvuku, podporu Dolby Atmos, integrované dotykové ovládání nebo náušníky z paměťové pěny. Pouhých 15 minut rychlého nabíjení poskytne 6 hodin používání a plné nabití umožní až 55 hodin hraní.

Bezdrátová herní myš Alienware Tri-Mode Wireless Gaming Mouse (AW720M), s hmotností pouze 89 g, disponuje optickým senzorem nové generace s rozlišením 26 000 DPI. Je vybavena technologií NVIDIA Reflex, která zajistí nejnižší možnou latenci systému, pokud je spárován s monitorem s technologií NVIDIA G-SYNC. Patentovaná magnetická nabíječka poskytne až 15 hodin hraní na 5 minut nabíjení nebo až 140 hodin hraní při plném nabití.

Zmíněné produkty se objeví na českém trhu postupně v průběhu prvního čtvrtletí roku 2022.


CGwillWin