hw
Sony si zaregistrovalo patent na zpětnou kompatibilitu

Sony si zaregistrovalo patent na zpětnou kompatibilitu
16:43, 13.01.2022

Zdá se, že nemožné se možná stane skutečností. Pokud bychom hledali rozdíl mezi Microsoftem a Sony z hlediska přístupu k hráčům, určitě by někdo zmínil zpětnou kompatibilitu. Zatímco Microsoft se jí nikdy nebránil a chtěl dopřát svým hráčům co si žádali, Sony v této věci moc nekonalo a později to omlouvalo tím, že hráči by ji stejně nevyužívali s ohledem na nově vydávané hry.

Někdo se ovšem asi v poslední době chytil za nos a celá záležitost ohledně zpětné kompatibility se otočila o 180%. A výsledkem je nový patent, který si společnost před týdnem zaregistrovala a který má údajně právě vyřešit zpětnou kompatibilitu a otevřít vlajkovou loď PS5 hrám ze starších generací PlayStationu. Jen pro připomenutí, v současnosti podporuje PS5 zpětnou kompatibilitu pouze pro PS4.

Podle popisu patentu by se nicméně mělo přístupnosti her ze starších verzí PS dosáhnout pomocí úpravy frekvence. Nejsem technik a nebudu tak zabrušovat do detailů, kterým sám nerozumím, ale otázkou spíše zůstává, zdali bude patent přetvořen do finálního stádia a zdali ho hráči skutečně využijí. Osobně mě totiž nenapadá moc starých her, které bych si rád zase zahrál, přičemž některé z nich již mají svoje remaky (Crash, Spyro, MediEvil).

A co vy? Využili byste zpětnou kompatibilitu nebo jste spokojení s tím co momentálně vychází?


DALŠÍ

CGwillWin