akce
speciál
ASUS na CES predstavil skladateľný notebook a ďalšie zaujímavé novinky

ASUS na CES predstavil skladateľný notebook a ďalšie zaujímavé novinky
ASUS na CES predstavil skladateľný notebook a ďalšie zaujímavé novinky
12:59, 07.01.2022

Dnes je síce oficiálne posledný deň kedy sa v Las Vegas koná výstava spotrebnej elektroniky a technologických noviniek pod skratkou CES 2022, avšak samotných informácií a ohlásení je toľko, že internet vás nimi bude kŕmiť ešte nejaký čas po skončení akcie ako takej. Nedávno sme vám aj na našej stránke zhodnotili novinky z hernej sekcie ASUSu známej ako ROG a dnes na to môžeme nadviazať oznámením najnovšieho portfólia pracovných a kreatívnych zariadení priamo od značky ASUS. Medzi vybranými kúskami svieti naplno unikátny skladateľný notebook Zenbook 17 FOLD OLED s Intel Core i7 a rovnako tak vesmírna edícia nového Zenbook 14X OLED. Viac už v tlačovej správe pod čiarou.

Klik pro zvětšení (ASUS na CES predstavil skladateľný notebook a ďalšie zaujímavé novinky)

ASUS na virtuálnej konferencii Incredible Unfolds predstavil najnovšie portfólio inovácií a opäť posunul notebooky na novú úroveň vďaka revolučnému skladateľnému dizajnu modelu Zenbook 17 Fold OLED a špeciálnej edícii Zenbook 14X OLED Space Edition. Počas konferencie boli predstavené aj notebooky Zenbook 14 OLED, ASUS Chromebook Flip CX5 a ExpertBook B5, ktoré sú určené spotrebiteľom aj podnikovým používateľom; ProArt Display PA169CDV s technológiou Wacom EMR na interaktívne zážitky s perom ASUS ProArt Pen a herné notebooky ASUS TUF Gaming F15 a TUF Dash F15, ktoré prinášajú vysoký výkon veľkej skupine hráčov.

„ASUS sa vždy zameriaval na nemožné. A sme nadšení, že môžeme prinášať všetkým ľuďom brilantné riešenia – od podnikových používateľov, cez tvorcov obsahu až po hráčov a ďalších,“ povedal ASUS co-CEO Samson Hu na začiatku konferencie.

Inovácie spoločnosti ASUS predstavujú evolúciu notebookov pre hybridný svet, v ktorom sú tieto zariadenia všadeprítomné a každý človek je neustále pripojený, neustále mobilný a neustále sa presúva medzi zariadeniami. Nové portfólio notebookov Zenbook bolo vytvorené pre technicky čoraz zdatnejších používateľov, ktorí vyžadujú čoraz rýchlejšie a výkonnejšie zariadenia. S najnovšími procesormi 12. generácie Intel® Core™ prinášajú používateľom kombináciu špičkového výkonu, inovatívnych funkcií a výrazných dizajnov – to všetko v prenosnom, tenkom a ľahkom formáte.

„Procesory 12. generácie Intel Core a platforma Intel Evo prinášajú najlepší výkon, konektivitu a počítačové inovácie, vďaka čomu si ľudia môžu užívať zážitky, ktoré chcú,“ povedala Michelle Johnston Holthaus, výkonná viceprezidentka a generálna manažérka predaja za marketing a komunikáciu v spoločnosti Intel. „Naše spoločné úsilie so spoločnosťou ASUS prináša neobmedzené možnosti a zážitky z používania notebookov.“


ASUS počas konferencie predstavil aj nové dizajny notebookov Zenbook 17 Fold OLED, Zenbook 14X OLED Space Edition a Zenbook 14 OLED. Vybrané notebooky radu Zenbook, ako je Zenbook 17 Fold OLED a Zenbook 14 OLED, budú obsahovať vynovený ASUS monogram, ktorý je inšpirovaný logom 30. výročia spoločnosti ASUS. Vynovený monogram predstavuje všetko, čo Zenbook definuje: svetové inovácie, dôraz na používateľa a odhodlanie prinášať radostné zážitky.

Klik pro zvětšení (ASUS na CES predstavil skladateľný notebook a ďalšie zaujímavé novinky)

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702)

ASUS úzko spolupracoval so spoločnosťami Intel a BOE Technology Group, aby vyvinul Zenbook 17 Fold OLED, prvý 17,3-palcový skladateľný OLED notebook na svete. Dizajn tohto notebooku posúva hranice možného a ponúka dve veľkosti OLED displeja v jednom zariadení: 17,3-palcový dotykový displej s rozlíšením 2,5K a pomerom strán 4 : 3, ktorý sa v strede zloží a vytvorí dva 12,5-palcové displeje s pomerom strán 3 : 2 a rozlíšením 1 920 x 1 280 pixelov. V kombinácii s plnohodnotnou Bluetooth® klávesnicou ASUS ErgoSense a touchpadom prináša skladateľný dizajn všestrannosť a rôzne spôsoby používania – režimy PC, Laptop, Tablet, On-Screen Keyboard, Book a Extend.

Skladateľný OLED dotykový displej takisto ponúka certifikáciu PANTONE® Validated a TÜV Rheinland pre ochranu očí a pokrýva 100 % farebného priestoru DCI-P3. Taktiež podporuje Dolby Vision® HDR a Dolby Atmos®1 zvuk, ktorý reprodukujú štyri reproduktory s certifikáciou Harman Kardon.

Zabudovaná HD IR kamera je kompatibilná s funkciou Windows Hello a nový čip Intel Visual Sensing Controller prináša niekoľko nových funkcií, ktoré sú založené na umelej inteligencii, ako je rozpoznávanie prítomnosti používateľa či automatické prispôsobenie jasu obrazovky a teploty farieb pomocou zabudovaného farebného senzora. 5 MP webkamera s technológiou ASUS 3D Noise Reduction zabezpečuje čistejšie videohovory.

Notebook poháňa 12. generácia procesorov Intel Core i7 U s grafickou kartou Intel Iris® Xe a vo výbave má aj dva USB-C® Thunderbolt™ 4 porty s podporou rýchleho nabíjania jeho 75 Wh batérie a pripojením k externým displejom.

Dizajn notebooku Zenbook 17 Fold OLED je navrhnutý v spolupráci so spoločnosťou Intel a spĺňa požiadavky Intel Evo™ s dôrazom na plynulosť, okamžité prebudenie zo spánku, výdrž batérie, rýchle nabíjanie a inteligentné prepojenie. Zenbook 17 Fold OLED bude v predaji od polovice roka 2022.

Klik pro zvětšení (ASUS na CES predstavil skladateľný notebook a ďalšie zaujímavé novinky)

Zenbook 14X OLED Space Edition (UX5401)

Zenbook 14X OLED Space Edition je prestížna špeciálna edícia, ktorá bola navrhnutá pri príležitosti 25. výročia 600-dňovej vesmírnej misie notebooku ASUS P6300. Disponuje unikátnym dizajnom s tematikou vesmíru a farbou Zero-G Titanium.

Zenbook 14X OLED Space Edition oslavuje kľúčový míľnik v histórii ASUS notebookov a nabáda používateľov k tomu, aby aj oni začali svoju cestu spoznávania za limitmi. Exkluzívnym prvkom tejto špeciálnej edície je 3,5-palcový OLED displej ZenVision, ktorý je umiestnený na veku a zobrazuje prispôsobiteľné správy a animácie. Space Edition je navrhnutá, aby prežila vesmírne cestovanie, a spĺňa extra náročné požiadavky vesmírnych štandardov SMC-S-016A, takže prežije extrémne teploty (-24 až 61 °C) vo funkčnej prevádzke a takisto aj vibrácie (20 – 2 000 Hz).

Notebook poháňa procesor 12. generácie Intel Core i9 H s grafickou kartou Intel Iris Xe, 32 GB RAM, PCIe® 4.0 x4 SSD úložiskom a Intel WiFi 6E konektivitou. 2,8K 90 Hz OLED HDR PANTONE Validated dotykový displej s pomerom strán 16 : 10 prináša realistické vizuály s certifikáciou DisplayHDR™ True Black 500, 100 % pokrytím farebného priestoru DCI-P3 a TÜV Rheinland ochranou očí.

Klik pro zvětšení (ASUS na CES predstavil skladateľný notebook a ďalšie zaujímavé novinky)

Zenbook 14 OLED (UX3402)

Úplne nový Zenbook 14 OLED je výkonný, štýlový a ľahký 14-palcový notebook, ktorý definuje novú úroveň pre perfektnú prenosnosť. Najnovšia generácia prináša do rodiny Zenbook moderný dizajn s novým dizajnom veka a dvoma elegantnými farbami: Aqua Celadon a Ponder Blue.

Notebook v sebe kombinuje tie najlepšie vizuály a audio s cieľom prinášať pohlcujúce zážitky: 2,8K 90 Hz OLED NanoEdge displej s pomerom strán 16 : 10, jasom 550 nitov a certifikáciou PANTONE Validated, so 100 % pokrytím farebného priestoru DCI-P3, zvukom Dolby Atmos®1 a zvukovým systémom s certifikáciou Harman Kardon a inteligentným zosilňovačom pre výrazný priestorový zvuk. Kvalitu vizuálov zvyšujú certifikácie DisplayHDR True Black 500 pre verné podanie čiernej farby a TÜV Rheinland na ochranu očí.

Aj napriek kompaktným rozmerom – hrúbka 16,9 mm a hmotnosť 1,39 kg – sa v hliníkovom šasi nachádza 12. generácia procesorov Intel Core s grafickou kartou Intel Iris Xe, až 16 GB RAM, ultrarýchle PCIe 4.0 SSD úložisko, 75 Wh batéria a Intel WiFi 6E konektivita. Vo výbave je tiež plnohodnotná výbava I/O portov vrátane dvoch Thunderbolt 4 USB-C portov.

Zenbook 14 OLED je navrhnutý v spolupráci so spoločnosťou Intel a jeho dizajn spĺňa požiadavky Intel Evo™ s dôrazom na plynulosť, okamžité prebudenie zo spánku, výdrž batérie, rýchle nabíjanie a inteligentné prepojenie.

ASUS ExpertBook B5 (B5402C a B5402F)

ASUS ExpertBook B5 je rad ultraľahkých notebookov, ktoré sú dostupné v tradičnom formáte notebooku a tiež aj v 360° konvertibilnom formáte pre maximálnu prenosnosť a flexibilitu. Nové modely ExpertBook B5 (B5402C) a ExpertBook B5 Flip (B5402F) sú vybavené 14-palcovými displejmi – čím dopĺňajú existujúce 13-palcové modely radu B5.

Precízne navrhnuté minimalistické šasi je vyrobené z čistého hliníka a zo zliatiny hliníka a horčíka s cieľom posunúť hranice ľahkosti. Procesor Intel Core i7 s grafickou kartou Intel Iris Xe prináša vysoký výkon a dopĺňa ho až 48 GB RAM a Intel WiFi 6E konektivita. 360° pánt modelu B5 Flip umožňuje používať notebook v režime od stanu (Tent) až po tablet pre okamžitú spoluprácu a zdieľanie obsahu alebo prezentácie. Voliteľný stylus je vždy k dispozícii.

Nový rad B5 takisto ponúka celodňovú výdrž batérie a viacero technológií pre zvýšenie efektivity mobilnej práce. Medzi ne patrí tlmenie hluku pomocou umelej inteligencie počas hovorov a konferencií, podpora pre dual-SSD RAID zapojenie a ASUS NumberPad pre rýchle zadávanie čísel. Súkromie používateľov, podniková ochrana a každodenná odolnosť sú takisto základnými stavebnými kameňmi radu B5, čo sa prejavuje zabudovaným snímačom odtlačkov prstov, voliteľnou IR kamerou, TPM 2.0 čipom a odolnosťou, ktorá spĺňa vojenský štandard MIL-STD 810H.

ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5601)

ASUS Chromebook Flip CX5 disponuje 360° ErgoLift pántom, ktorý umožňuje používať jeho 16-palcový NanoEdge displej pod rôznymi uhlami pre ideálnu všestrannosť. Poháňa ho procesor 12. generácie Intel Core i7 s grafickou kartou Intel Iris Xe a 16 GB RAM. Vo výbave je aj dvojpásmová Intel WiFi 6E (802.11ax) konektivita.

ASUS ProArt Display PA169CDV

ASUS ProArt Display PA169CDV je 15,6-palcový 4K UHD IPS displej s technológiou Wacom EMR, ktorá je kompatibilná s priloženým dotykovým perom ProArt Pen. Monitor je určený pre profesionálnych tvorcov obsahu a disponuje dvoma stojanmi na všestranné používanie – horný stojan je ideálny na kreslenie a spodný stojan umožňuje efektívne využitie tohto displeja vo funkcii druhého monitora.



CGwillWin