The Matrix Awakens existuje, ale ...

The Matrix Awakens existuje, ale ...
00:31, 07.12.2021

Nejedná se o hru. Nedávno unikl obrázek, který lákal na něco týkající se Matrixu se spojitostí s Unreal Engine 5. Něco, co má název The Matrix Awakens. S ohledem na blížící se premiéru nového filmu, se mohlo jednat takřka o cokoliv od reklamní kampaně s úzkým napojením na film až po nově chystanou hru, která může být rovněž nějak s filmem propojena.

Klik pro zvětšení (The Matrix Awakens existuje, ale ...)

Ačkoliv obrázek unikl na veřejnost před týdnem, do dnešního dne se prakticky nevědělo nic. Dnes se však na obchodech Xbox a PlayStation objevila možnost titul stáhnout, přičemž jeho velikost činí lehce přes 25 GB. V popisku titulu je napsáno, že se máme připravit na letmý pohled do budoucnosti interaktivního vyprávění a zábavy s UE5.

Nejedná se tak o nic menšího než technologické demo, které bude mít za úkol vyrazit nám dech ve spojení s právě se navrátivším světem Matrixu. Na demu podle popisu spolupracoval i filmový štáb s Lanou Wachowskou, přičemž se dočkáme Trinity i pana Andersona. Ten se ostatně objevuje i v krátké upoutávce. Propojení ukázky s filmem, který se zabývá počítačovou technikou jako málokterý jiný je dle mého názoru mistrovský tah pro obě účastněné strany z hlediska PR.

Klik pro zvětšení (The Matrix Awakens existuje, ale ...)

Na samotnou ukázku si ovšem budeme muset ještě chvíli počkat. Zatímco popisek ukazuje datum 9/12/2021, po zapnutí se ukáže odpočet 10/12/2021. Jisté je, že poprvé ji budeme moci vidět v rámci The Game Awards na konci tohoto týdne. Jestli bude zpřístupněna na konzolích ihned po zahájení show nebo až poté co na show bude přímo ukázána se musíme nechat překvapit.

Klik pro zvětšení (The Matrix Awakens existuje, ale ...)

A co vy? Těšíte se na nový film ze světa virtuální reality a brali byste případně novou hru? Nebo pro vás Matrix již opuštěná virtuální realita, která nemá už co nabídnout?


DALŠÍ

CGwillWin