hw
Hrozí další nedostatek PS5

Hrozí další nedostatek PS5
07:16, 12.11.2021

Alespoň to tvrdí agentura Bloomberg. Po více jak roce po vydání nejnovější generace konzole od Sony stále nejsou uspokojeni všichni hráči, kteří si udělali předobjednávky. Například v kamenných prodejnách JRC můžete i nadále vidět pouze prázdné krabice s nálepkou vyprodáno.

Ačkoliv nedávno běžela kuloáry stále nepotvrzená fáma, že Sony poslala do Evropy nebo alespoň Spojeného království tři Boeingy 747 nacpané konzolemi, mohlo by, pokud se informace potvrdí, nakonec jít o jednu z posledních velkých dodávek pokud taková opravdu vůbec existovala. Sony totiž údajně snížila plány na produkci.

Faktorů je samozřejmě několik přičemž nejdůležitějším z nich jsou zkrátka i nadále chybějící součástky a to nejen samotné mikročipy. Problémy se začínají projevovat i v samotné logistice a výrobě. Vládce PlayStationu tak údajně snížil pro letošní fiskální rok (konec březen 2022), plánovanou produkci o celý milion kusů z původních 16 na 15. Nedávno se přitom ještě vedení společnosti nechalo slyšet, že má plány prodat v rámci tohoto fiskálního roku 14,8 milionů kusů konzolí. To by se sice ještě stále mohlo podařit, ale pokud bude situace i nadále takto nepříznivá bude cíle dosaženo na poslední chvíli.

Navíc dle predikcí má být nedostatek konzolí i během příštího roku. Představa, že by vlajková loď herní sekce mezinárodního gigantu nebyla ani po 2 letech na prodejnách k dostání vinou spíše výroby než velkého zájmu hráčů je jistě noční můra nejen jejich PR oddělení a heslo "Play has no limits" vyzní spíše jako špatný vtip. Nehledě na skutečnosti, že ani po roce od vydání studia nevydávají pro PS5 mnoho AAA titulů.


DALŠÍ

CGwillWin